Κόσμος

Αυστρία: «Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αλλά να πείσουμε τους δύσπιστους»

Στόχος του είναι να προσεγγιστούν και να ενημερωθούν τις επόμενες εβδομάδες ως προς τη σημασία των εμβολιασμών εκείνοι που ακόμη αμφιταλαντεύονται, τονίζει σε σημερινές δηλώσεις του ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι ο ίδιος είναι εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

“Χρειαζόμαστε εμβολιασμένους ανθρώπους για να τερματίσουμε την πανδημία, έτσι ώστε όλοι να βρούμε τον δρόμο μας πίσω στην παλιά μας ζωή, και αυτό θα μπορέσουμε να το πετύχουμε μόνον με εμβολιασμούς, αλλά δεν θα το πετύχουμε με τεστ”, αναφέρει χαρακτηριστικά σε σημερινή συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ).

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός, τίθεται το ερώτημα τι συμβαίνει με τους ανθρώπους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, “αυτό πρέπει επίσης να είναι σεβαστό, οι ποινές δεν έχουν νόημα, και, εξάλλου, υπάρχουν ομάδες οι οποίες δεν μπορούν να εμβολιαστούν”.

Ο υπουργός Υγείας σημειώνει ότι το αργότερο από τα μέσα Μαΐου τα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια θα μπορούσαν να αρχίσουν τους εμβολιασμούς σε χώρους εργασίας, καθώς “εάν γνωρίζουμε ότι το αργότερο έως τα μέσα Ιουνίου θα έχουμε τόσες πολλές δόσεις εμβολίων στην Αυστρία που θα πρέπει να αναζητήσουμε άτομα που μπορούν να εμβολιαστούν, τότε κάθε πρόσθετη επιλογή είναι καλή, ενώ ο εμβολιασμός από γιατρούς στα ιατρεία τους μπορεί να κλείσει τα κενά”.

click4more Κορονοϊός: «Σκληρό» lockdown τέλος στη Βιέννη από τις 3 Μαΐου

Κατά την άποψή του, η επιλογή του κρατιδίου της Κάτω Αυστρίας να ενεργοποιηθεί από τις 10 Μαΐου η πλατφόρμα εγγραφής για εμβολιασμούς για όλους ηλικίας 16 ετών και άνω είναι καλός “για να δοθεί μια προοπτική”.

Αυτή την εβδομάδα ήλθαν στην Αυστρία 650.000 δόσεις εμβολίων και “κατά μέσο όρο 500.000 δόσεις εμβολίου έρχονται τώρα στη χώρα κάθε εβδομάδα, και αυτό δεν θα αλλάξει”, διαβεβαίωσε, επισημαίνοντας ότι “ο κοινός στόχος είναι ότι κάθε ενήλικος Αυστριακός που επιθυμεί να εμβολιαστεί να έχει εμβολιαστεί έως το τέλος Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου”.

Ο Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν δεν θέλει να επιτρέψει προς το παρόν εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού στα φαρμακεία, καθώς “υπάρχουν αρκετές επιλογές εμβολιασμού και δεν είναι σοφό να αλλαχτεί ένα σύστημα στο τρίτο κύμα”, ενώ κανείς μπορεί να συζητήσει για το τι θα υπάρξει το φθινόπωρο ή το 2022, και ο ίδιος είναι “ανοικτός για μια θεμελιώδη συζήτηση για το πού προσφέρεται ποια ιατρική και θεραπευτική υπηρεσία”.

Τα μεσάνυκτα σήμερα, Κυριακή, λήγει το “σκληρό lockdown” που ισχύει στη Βιέννη και στην Κάτω Αυστρία από την 1η Απριλίου, και από αύριο, Δευτέρα, επαναλειτουργούν λιανικό εμπόριο και κομμωτήρια, καθώς ο αριθμός των νέων μολύνσεων στη Βιέννη τελευταία μειώνεται.

Ανησυχία προκαλούν στον Αυστριακό υπουργό Υγείας οι δυνατότητες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αξιολογώντας ο ίδιος ότι δεν είναι ορατή μία εκτόνωση, ωστόσο θεωρεί “λογικά τα ήπια βήματα ανοίγματος”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τέλος εποχής για τον USAID μετά από σχεδόν 60 χρόνια - Ό,τι απομείνει ενσωματώνεται στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Το «τέλος εποχής» για τον USAID μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 14 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους ευάλωτων ανθρώπων μέχρι το 2030 – και το ένα τρίτο από αυτούς θα είναι παιδιά
USAID
Κακόγουστο αστείο Τραμπ στα εγκαίνια του κέντρου κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz»: «Θα τους μάθουμε πώς να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες»
Το κέντρο κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz» είναι σε έναν τεράστιο υποτροπικό υγρότοπο, γεμάτο από αλιγάτορες, κροκόδειλους και πύθωνες
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο προσωρινό κέντρο κράτησης μεταναστών «Αλκατράζ των αλιγάτορων» στο Οτσόπι της Φλόριντα
10
Ο Τραμπ απειλεί τον Μασκ με απέλαση και περικοπή των επιδοτήσεων στις επιχειρήσεις του
ο Ντόναλντ Τραμπ νωρίτερα ανέφερε πως η Επιτροπή Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας (DOGE), επικεφαλής της οποίας ήταν για ένα τετράμηνο ο Μασκ, θα μπορούσε να περικόψει τις επιδοτήσεις των επιχειρήσεών του
Ο Ντόναλντ Τραμπ 17