Κόσμος

Αυστρία: Σαββατοκύριακο στη βίλα του σκανδάλου προσφέρει στους αναγνώστες της εφημερίδα

Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος από το σκάνδαλο στην Αυστρία. Μια ταμπλόιντ, η Österreich ωστόσο προχωράει ένα βήμα παραπάνω προσφέροντας στους αναγνώστες της ένα σαββατοκύριακο στην επίμαχη βίλα.

Η ταμπλόιντ Österreich στην Αυστρία άρχισε σήμερα μια λοταρία με την οποία προσφέρει στους αναγνώστες της ένα Σαββατοκύριακο στην διάσημη πλέον βίλα στην Ίμπιζα στην οποία τραβήχτηκε το επίμαχο βίντεο που ανάγκασε σε παραίτηση τον αρχηγό του κόμματος της άκρας δεξιάς στη χώρα.

Η συγκεκριμένη βίλα στην Ίμπιζα, η τιμή διαμονής στην οποία κυμαίνεται μεταξύ 800 και 1.100 ευρώ τη βραδιά στο Airbnb, διαθέτει τέσσερα διπλά υπνοδωμάτια με μπάνια και μια πισίνα, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Η ατραξιόν, όμως, για τους τυχερούς του διαγωνισμού αυτού θα είναι αναμφισβήτητα ο μεγάλος καφέ καναπές πάνω στον οποίο ο αρχηγός του Κόμματος των Ελευθέρων (FPÖ) Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε βιντεοσκοπήθηκε να προτείνει σε υποτιθέμενη ανιψιά Ρώσου ολιγάρχη σημαντικές δημόσιες συμβάσεις με αντάλλαγμα παράνομες χρηματοδοτήσεις.

Να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο βίντεο τραβήχτηκε, άγνωστο ακόμα από ποιους, ένα βράδυ του Ιουλίου του 2017 που είχε διοργανωθεί σε αυτήν τη βίλα, η οποία είχε νοικιαστεί ειδικά για να παγιδευτεί ο ηγέτης τότε του FPÖ και μετέπειτα αντικαγκελάριος της Αυστρίας.

Τα γερμανικά μέσα το μετέδωσαν την περασμένη Παρασκευή, μερικές ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, κάτι το οποίο ανάγκασε σε παραίτηση τον Στράχε από τα καθήκοντά του και διέλυσε τον συνασπισμό που είχε σχηματίσει με τους συντηρητικούς του καγκελαρίου Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο Στράχε με τη σειρά του κατήγγειλε μια «ύπουλη» ενέργεια εναντίον του και ανακοίνωσε ότι θέλει να καταθέσει μήνυση. Ο παραιτηθείς αντικαγκελάριος ζήτησε εξάλλου συγγνώμη για τις δηλώσεις του, υπογραμμίζοντας ότι έγιναν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ενα οικολογικό κόμμα της αντιπολίτευσης κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του Κουρτς, η οποία θα εξεταστεί την προσεχή Δευτέρα. Ο καγκελάριος αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα τις προσωπικότητες που θα αντικαταστήσουν τους υπουργούς του FPÖ που παραιτήθηκαν ως τις πρόωρες εκλογές που πυροδότησε αυτή η κρίση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γερμανία επικροτεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά του Ιράν – «Θεμιτό να εμποδιστεί η απόκτηση πυρηνικού όπλου»
Στο ζήτημα του εμπλουτισμού ουρανίου «το ίδιο το Ιράν έχει υπερβεί την κόκκινη γραμμή» και έχει αθετήσει τις υποσχέσεις του, δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών
Καπνός υψώνεται μετά από έκρηξη στην Τεχεράνη
Το Κίεβο δικαιολογεί τις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν: «Η Τεχεράνη υπήρξε συνεργός της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία»
«Τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο ιρανικό καθεστώς» αναφέρει το ουκρανικό ΥΠΕΞ
Καπνός υψώνεται μετά την ισραηλινή επίθεση, σύμφωνα με το Ιράν, στην αποθήκη πετρελαίου Sharan στην Τεχεράνη
Δορυφορικές εικόνες από το χτύπημα των ΗΠΑ στην υπόγεια πυρηνική εγκατάσταση του Ιράν στο Φορντό
Οι εικόνες υψηλής ανάλυσης της «Maxar Technologies» δείχνουν έξι νέους κρατήρες, καθώς και γκρίζα σκόνη και συντρίμμια μετά την αμερικανική επίθεση στα πυρηνικά του Ιράν στο Φορντό
Δορυφορικές εικόνες πάνω από το υπόγειο πυρηνικό συγκρότημα Fordow του Ιράν, πριν και μετά το χτύπημα των ΗΠΑ