Κόσμος

Αυτή είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο με δωρεάν μετακινήσεις στα μέσα μεταφοράς

Σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης οι δωρεάν μετακινήσεις θα ισχύσουν από το καλοκαίρι του 2019.

Δωρεάν μετακινήσεις στα τρένα, τα τραμ και τα λεωφορεία θα ισχύουν από το ερχόμενο καλοκαίρι στο Λουξεμβούργο σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης συνασπισμού του Ξαβιέ Μπετέλ, ο οποίος ορκίστηκε για δεύτερη θητεία στην πρωθυπουργία χθες Τετάρτη, αναφέρει δημοσίευμα της Guardian.

O Mπετέλ, το Δημοκρατικό κόμμα του οποίου θα σχηματίσει κυβέρνηση με το αριστερό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα και τους Πράσινους, είχε δεσμευτεί κατά την πρόσφατη προεκλογική εκστρατεία ότι θα έθετε ως προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος.

Και νομιμοποίηση της κάνναβης

Πέραν της απόφασης για τις μετακινήσεις, η νέα κυβέρνηση εξετάζει ακόμη την νομιμοποίηση της κάνναβης και την θέσπιση δύο νέων αργιών.

Η Πόλη του Λουξεμβούργου, η πρωτεύουσα δηλαδή του Μεγάλου Δουκάτου, έχει ένα από τα μεγαλύτερα κυκλοφοριακά προβλήματα στον κόσμο.

Η πρωτεύουσα αριθμεί μόλις 110.000 κατοίκους, αλλά άλλοι 400.000 έρχονται στην πόλη για να εργαστούν. Από μια έρευνα προέκυψε ότι οι οδηγοί στην πρωτεύουσα πέρασαν, κατά μέσον όρο, 33 ώρες ακινητοποιημένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους λόγω της κίνησης το 2016.

Παρότι η χώρα έχει 600.000 κατοίκους, σχεδόν 200.000 άνθρωποι που ζουν στη Γαλλία, το Βέλγιο και τη Γερμανία, περνούν καθημερινά τα σύνορα για να εργαστούν στο Λουξεμβούργο.

Το Λουξεμβούργο έχει υιοθετήσει μια πολύ προοδευτική άποψη για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το καλοκαίρι η κυβέρνηση θέσπισε τις δωρεάν δημόσιες μετακινήσεις για κάθε παιδί και νέο κάτω των 20 ετών. Οι μαθητές γυμνασίου μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν τα λεωφορεία για τις μετακινήσεις τους από και προς το σχολείο τους και το σπίτι.

Ωστόσο εκκρεμεί η απόφαση που πρέπει να ληφθεί για την πρώτη και δεύτερη θέση στα βαγόνια των τρένων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βιρτζίνια Τζιουφρέ: «Με βίασε γνωστός πρωθυπουργός» – Η αποκαλυπτική βιογραφία του θύματος του Τζέφρι Επστάιν
«Ο πρωθυπουργός γελούσε όταν με πόναγε και ηδονιζόταν περισσότερο όταν τον ικέτευα να σταματήσει. Με βίασε πιο άγρια από οποιονδήποτε άλλο πριν» είχε γράψει η γυναίκα στο βιβλίο της
Βιρτζίνια Τζούφρε
Ο Ντόναλντ Τραμπ ρίχνει τους τόνους μετά τις φονικές ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα – «Η κατάπαυση του πυρός παραμένει σε ισχύ»
45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις χθεσινές επιδρομές - Μέλος της αμερικανικής κυβέρνησης θα πάει «τις επόμενες ημέρες» στο Ισραήλ για να αποτιμήσει την κατάσταση
Ντόναλντ Τραμπ
Κύπρος: Ποιος είναι ο Τουφάν Ερχιουρμάν – Ο νέος «ηγέτης» στα Κατεχόμενα που εκτόπισε τον εκλεκτό του Ερντογάν
Ο νέος «πρόεδρος» στα Κατεχόμενα δεν υιοθετεί τη λύση των δύο κρατών στο Κυπριακό και τάσσεται υπέρ των διαπραγματεύσεων για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
Τουφάν Ερχιουρμάν
Μουσείο του Λούβρου: Η ιστορική κλοπή, το βίντεο ντοκουμέντο και πού επικεντρώνονται οι έρευνες – Ανεκτίμητη η αξία των κλεμμένων κοσμημάτων
Η εισαγγελέας του Παρισιού, Λορ Μπεκό, αποκάλυψε νέα στοιχεία για τη θεαματική κλοπή στο Μουσείο του Λούβρου – Οι δράστες είχαν σχεδιάσει κάθε λεπτομέρεια με εντυπωσιακή ακρίβεια
Σετ κοσμημάτων
Το Ισραήλ «επιστρέφει» στην εκεχειρία μετά το μπαράζ επιθέσεων κατά της Χαμάς στη Γάζα – «Πάγωσε» η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας
Τα σχέδια εκεχειρίας που συμφωνήθηκαν στις 10 Οκτωβρίου στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ φαίνεται ότι, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να τιναχτούν στον αέρα
Πυκνοί καπνοί έπειτα από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας