Κόσμος

Αυτό είναι το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο! ΦΩΤΟ

Η Osteria Francescana, του σεφ Μάσιμο Μποτούρα, στη Μόδενα της Ιταλίας, ανακηρύχθηκε το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2016 σε τελετή στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της οποίας ο «βασιλιάς του μακαρόν», ο γάλλος Πιερ Ερμέ, αναδείχθηκε ο καλύτερος ζαχαροπλάστης στον κόσμο.

Ο Μάσιμο Μποτούρα, που πέρυσι κατείχε τη δεύτερη θέση στη λίστα των «50 Best», εκθρονίζει έτσι το ισπανικό εστιατόριο «El Celler se Can Roca» στη Χερόνα της Καταλονίας, που περνά στη δεύτερη θέση.
«Θέλω να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο, διότι είναι πάρα πολύ δύσκολο», δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο Μάσιμο Μποτούρα παραλαμβάνοντας το βραβείο του στη σκηνή του Cipriani Wall Street στο Μανχάταν. «Οι άνθρωποι θεωρούν ότι είμαστε ροκ σταρ, αλλά έχουμε μια δύσκολη δουλειά κάθε μέρα στην κουζίνα».

Ο Πιερ Ερμέ δήλωσε παραλαμβάνοντας το βραβείο «εξαιρετικά κολακευμένος» και έκανε λόγο για «μια μεγάλη αναγνώριση του γαλλικού savoir faire σε διεθνές επίπεδο».

Το νεοϋορκέζικο εστιατόριο «Eleven Madison Park» καταλαμβάνει την τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, το περουβιανό «Central» έρχεται τέταρτο, το δανέζικο «Noma» 5ο και το γαλλικό «Mirazur» στο Μαντόν, 6ο.
Η διάσημη λίστα των εστιατορίων του 2016 αφορά 23 χώρες σε έξι ηπείρους, αλλά τα μισά από αυτά βρίσκονται στην Ευρώπη.

«Ο Μάσιμο Μποτούρα είναι γνωστός για τις πολύ προσωπικές και φιλόδοξες δημιουργίες του που τιμούν τόσο την παράδοση της χώρας του όσο και τον μοντερνισμό της», δήλωσαν οι υπεύθυνοι του βραβείου εξυμνώντας τις δημιουργίες του όπως «οι Πέντε Ηλικίες του Parmiggiano Reggiano που παρουσιάζουν το διάσημο τοπικό τυρί σε φόρμες και υφές πρωτόγνωρες για τους περισσότερους συνδαιτυμόνες» και τα κλασικά του «όπως οι ταλιατέλες με ραγκού κομμένο στο χέρι και το μαγειρεμένο σε ζωμό βοδινού ριζότο του».

Στη λίστα «50Best» περιλαμβάνονται τέσσερα ιταλικά, τρία γαλλικά, επτά ισπανικά και πέντε σκανδιναβικά εστιατόρια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βροχές και πλημμύρες έθεσαν το Λος Άντζελες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα
Απίστευτη ταλαιπωρία για τους κατοίκους την παραμονή των Χριστουγέννων - Προειδοποιήσεις και για κατολισθήσεις - «Σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες» προειδοποιεί η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία
Πλημμύρα
Ο Ζελένσκι εύχεται για τον Πούτιν «μακάρι να πεθάνει» και να έρθει ειρήνη για την Ουκρανία – Το αιχμηρό χριστουγεννιάτικο μήνυμά του
Την ίδια ώρα ο Βλαντίμιρ Πούτιν αντάλλαξε δώρα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών - Εκείνος της χάρισε κοσμηματοθήκη, ενώ η Μαρία Ζαχάροβα τού έδωσε φάκελο με μία έκθεσή της
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
15
Νετανιάχου και Τραμπ συγκυβερνήτες σε βομβαρδιστικό Β-2 που περνάει πάνω από το Ιράν – Το AI βίντεο «μήνυμα» του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Έξι μήνες μετά τον βομβαρδισμό των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ο Νετανιάχου φαίνεται να θέλει να τραβήξει τα βλέμματα
τραμπ- νετανιαχου