Κόσμος

Brexit: Αυστηρή προειδοποίηση σε Μέι από Βόρεια Ιρλανδία – «Δεν παίζουμε με τέτοια πράγματα»

Το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP), στις έδρες του οποίου η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι οφείλει την ισχνή κοινοβουλευτική της πλειοψηφία, προειδοποιεί και πάλι σήμερα ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία για το Brexit που να χωρίζει την Βόρεια Ιρλανδία από το Ηνωμένο Βασίλειο και αυτό αποτελεί «κατακόκκινη γραμμή».

«Δεν μπορεί να υπάρξει σύνορο στην Θάλασσα της Ιρλανδίας ανάμεσα στην Βόρεια Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε η ηγέτις του προτεσταντικού κόμματος Αρλίν Φόστερ σε συνέντευξη στο BBC. «Η γραμμή είναι κατακόκκινη».

«Το έχουμε επανειλημμένα πει: όχι νέα ρυθμιστική σχέση», είπε η Αρλίν Φόστερ, ενώ σε ερώτηση σχετικά με το αν είναι έτοιμη να δώσει αρνητική ψήφο στην Τερέζα Μέι επί μίας συμφωνίας για το Brexit, απάντησε: “Δεν θέλουμε να βρεθούμε σε αυτήν την θέση”.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην παίζουμε με τέτοια πράγματα, διότι πρόκειται για την Ενωση. Αυτό με έφερε στην πολιτική», προειδοποίησε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερωθούν 10 Ισραηλινοί όμηροι – «Δύσκολες οι συζητήσεις για εκεχειρία λόγω αδιαλλαξίας»
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την προώθηση συμφωνίας» με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων
Διαδηλωτές κρατούν φωτοβολίδα καπνού, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα