Κόσμος

Brexit: Εφικτή μια συμφωνία λένε Τζόνσον και Βαράντκαρ

Εφικτή παραμένει μια συμφωνία για το Brexit σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν η Βρετανία και η Ιρλανδία.

Οι πρωθυπουργοί των δυο χωρών, Μπόρις Τζόνσον και Λιο Βαράντκαρ σύμφωνα με την ανακοίνωση είχαν “εκτενή και εποικοδομητική συζήτηση και εξακολουθούν να πιστεύουν πως μια συμφωνία για το Brexit είναι προς το συμφέρον όλων. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι βλέπουν έναν δρόμο για μια πιθανή συμφωνία“.

Ο Μπόρις Τζόνσον και ο Λίο Βαράντκαρ δήλωσαν ότι διακρίνουν έναν “δρόμο προς μια πιθανή συμφωνία” για το Brexit, χωρίς να εξηγήσουν πώς υπολογίζουν οι διαπραγματεύσεις να βγουν από το αδιέξοδο, μόλις τρεις εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία του διαζυγίου μεταξύ του Λονδίνου και των Βρυξελλών.

Ο Λίο Βαράντκαρ δήλωσε ότι μια συμφωνία για τo Brexit είναι πιθανή έως τις 31 Οκτωβρίου, μετά την “πολύ θετική συνάντηση” που είχε με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Είχα μια πολύ καλή συνάντηση με τον πρωθυπουργό… πολύ θετική, πολλά υποσχόμενη. Πράγματι βλέπω έναν δρόμο προς μια συμφωνία εντός των προσεχών ημερών. Πιστεύω ότι είναι πιθανό να φθάσουμε σε μια συμφωνία, να εγκριθεί η συνθήκη, να επιτρέψει στη Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ συντεταγμένα και αυτό να έχει γίνει έως τα τέλη Οκτωβρίου. Όμως έχουμε ακόμη πολλά που μένουν να γίνουν και πολλά πράγματα που δεν είναι υπό τον έλεγχο μου”, τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πύρινη κόλαση» σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια, επτά αγνοούμενοι - Η στιγμή των εκρήξεων
Συγγενείς αγνοουμένων δεν έκρυψαν την οργή τους, κατηγορούν τους πυροσβέστες πως δεν «επικεντρώνονται στους ανθρώπους που παγιδεύτηκαν μέσα στην αποθήκη και πιθανόν σκοτώθηκαν»
Εκρήξεις σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια
«Χαστούκι» σε Τραμπ από δικαστή: Μετανάστες που έχουν μπει παράνομα στις ΗΠΑ μπορούν να ζητήσουν άσυλο
«Τίποτα στον νόμο για τη μετανάστευση και την υπηκοότητα, ή στο Σύνταγμα, δεν δίνει στον πρόεδρο ή αντιπροσώπους του τις υπερβολικές εξουσίες που επικαλείται στη διακήρυξη και στις οδηγίες για την εφαρμογή της», αναφέρει ο δικαστής
Μετανάστες
Τραμπ εκτός ελέγχου: Οι σκοταδιστικές απειλές εκτέλεσης μεταναστών στο «Alligator Alcatraz» και ο Λευκός Οίκος ως τσιφλίκι
Από το βίντεο AI με το όραμά του για το «Αλκατράζ με αλιγάτορες: Για να κάνουμε την Αμερική ασφαλή ξανά», που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Twitter
Ντόναλντ Τραμπ
5