Κόσμος

Brexit: Φίσερ ο… ψύχραιμος! “Ελπίζω να μην πέσουμε σε κατάθλιψη”

Την ελπίδα πως, έπειτα από την απόφαση των Βρετανών για Brexit, η Ευρώπη δεν θα περιπέσει τώρα σε κατάθλιψη, εκφράζει σε σημερινή δήλωση του για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, ο απερχόμενος ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ.

“Είναι μία στιγμή που η Ευρώπη κρατά την αναπνοή της και συνειδητοποιεί ότι συνέβη κάτι σημαντικό, αλλά ας ελπίσουμε πως δεν θα περιπέσει τώρα σε κατάθλιψη, αλλά ότι θα εξάγει τα σωστά, αποφασιστικά συμπεράσματα”, τονίζει στη δήλωση του ο απερχόμενος Αυστριακός ομοσπονδιακός πρόεδρος.

Ο προερχόμενος από τους Αυστριακούς Σοσιαλδημοκράτες Χάιντς Φίσερ, έπειτα από δύο συνεχείς εξαετείς θητείες (2004-2016) στο ύπατο αξίωμα της χώρας του αποχωρεί την 8η Ιουλίου από την Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς, σύμφωνα με το αυστριακό Σύνταγμα, δεν ήταν δυνατή μία τρίτη υποψηφιότητα του για τη διεκδίκηση του προεδρικού αξιώματος.

Ως ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, ο Σοσιαλδημοκράτης Χάιντς Φίσερ – ο οποίος νωρίτερα είχε διατελέσει επί δώδεκα χρόνια πρόεδρος της αυστριακής Βουλής — πρωτοεξελέγη τον Απρίλιο του 2004, επικρατώντας τότε με ποσοστό 52,4% έναντι της αντιπάλου του, τότε υπουργού Εξωτερικών και μέχρι το 2009 Επιτρόπου της Αυστρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση Μπενίτα Φερέρο-Βάλντνερ (του συντηρητικού Λαικού Κόμματος) που είχε συγκεντρώσει 47,6%.

Τον Απρίλιο του 2010 ο Χάιντς Φίσερ επανεξελέγη για μία δεύτερη εξαετή θητεία– που λήγει τώρα στις 8 Ιουλίου — συγκεντρώνοντας συντριπτική πλειοψηφία 79,3%, έναντι 15% της υποψήφιας του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Μπάρμπαρα Ρόζενκραντς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση New York Times: Η Ρωσία δεν θα αποδεχτεί τη συμφωνία των 20 σημείων για ειρήνη στην Ουκρανία – Αυτοί είναι οι λόγοι
Η Ρωσία επιμένει στις βασικές της θέσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Παρά τις οικονομικές πιέσεις και τις δυτικές κυρώσεις, η Ρωσία εμφανίζεται να θεωρεί ότι ο πόλεμος παραμένει διαχειρίσιμος
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Πτώση αεροσκάφους στην Τουρκία: Ένα χωριό γλίτωσε την τραγωδία για μόλις 30 δευτερόλεπτα
Αν το αεροπλάνο που μετέφερε την Ελληνίδα αεροσυνοδό και τον Λίβυο Στρατηγό είχε συνεχίσει να πετάει εκτός ελέγχου για άλλα 30 δευτερόλεπτα, θα είχε συντριβεί στο κέντρο του χωριού, 2 χλμ. μακριά
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες έρευνας και διάσωσης στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ-Χαντάντ