Κόσμος

Brexit: “Τέλος η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών από τον Μάρτιο του 2019”

Η ελεύθερη μετακίνηση προσώπων μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τερματιστεί τον Μάρτιο του 2019 όταν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν άμεσες αλλαγές στους κανόνες μετανάστευσης μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση.

«Η ελεύθερη μετακίνηση θα τερματιστεί τον Μάρτιο του 2019», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μέι σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είχε καθορίσει κάποιες λεπτομέρειες, περιλαμβανομένων των προτάσεων για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών μετά το Brexit.

«Άλλα στοιχεία για το σύστημα μετανάστευσης μετά το Brexit πρέπει να εισαχθούν εν ευθέτω χρόνω, θα ήταν λάθος να εικάζουμε για το πώς μπορεί να είναι αυτά ή να αφήνουμε να εννοηθεί ότι η ελεύθερη μετακίνηση θα συνεχιστεί ως έχει».

Μετά τις μάλλον αντικρουόμενες δηλώσεις από κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης της Μέι τις τελευταίες ημέρες, ο εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι η κυβερνητική θέση για το Brexit παραμένει αυτή που παρουσίασε η πρωθυπουργός τον Ιανουάριο.

Οι λεπτομέρειες για την εφαρμοστική περίοδο μετά το Brexit είναι θέμα διαπραγματεύσεων, πρόσθεσε, αλλά η Βρετανία δεν επιδιώκει μια λύση ‘εκ των ενόντων’. Η εφημερίδα Financial Times ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Χάμοντ ήλπιζε να υπάρξει μια ‘εκ των ενόντων’ μεταβατική συμφωνία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μετά τον σφοδρό καύσωνα, η Ισπανία πλήττεται από ισχυρές καταιγίδες και πλημμύρες - «Χτενίζουν» ποτάμι που παρέσυρε δυο άτομα
Η Ισπανία, αμέσως μετά από μια ασφυκτική περίοδο εκτεταμένης ζέστης με θερμοκρασίες άνω των 42 βαθμών Κελσίου, ζει από χθες έντονα καιρικά φαινόμενα
Σωστικά συνεργεία αναζητούν τους δυο αγνοούμενους