Κόσμος

Brexit: Πρόταση μομφής κατά της Μέι ετοιμάζει το Εργατικό Κόμμα

Η διαδικασία θα ξεκινήσει όταν κρίνουμε ότι έχει πιθανότητες επιτυχίας, λένε οι Εργατικοί μετά το "στραπάτσο" της Μέι με το Brexit.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Εργατικό Κόμμα διαμήνυσε απόψε ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία πρότασης μομφής σε βάρος της κυβέρνησης της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι για τους χειρισμούς της στο θέμα του Brexit, μόνο όταν θεωρήσει ότι θα έχει επιτυχή έκβαση.

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δέχεται πιέσεις από ορισμένους βουλευτές του κόμματός του να υποβάλει πρόταση μομφής εντός της εβδομάδας, με αφορμή την απόφαση της Μέι να αναστείλει την ψηφοφορία για την επικύρωση της Συμφωνίας Αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή το Brexit, που ήταν προγραμματισμένη για αύριο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος σημειώνει ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει “όταν κρίνουμε ότι έχει πιθανότητες να πετύχει”.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι αν η Μέι επιστρέψει από τις Βρυξέλλες με την ίδια συμφωνία για το Brexit “θα έχει απολέσει, αποφασιστικά και αδιαμφισβήτητα, την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου για το σημαντικότερο θέμα που αντιμετωπίζει η χώρα και το κοινοβούλιο είναι πιθανόν ότι θα προκαλέσει τις γενικές εκλογές που χρειάζεται η χώρα μας για να μπει τέλος σε αυτό το επιζήμιο αδιέξοδο”.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ συγκαλεί έκτακτη Σύνοδο κορυφής για το Brexit.

“Αποφάσισα να συγκαλέσω μια σύνοδο για το Brexit την Πέμπτη (σ.σ. 13.12.2018)”, πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες, ανέφερε με μήνυμά του στο Twitter ο Ντόναλντ Τουσκ.

“Δεν θα επαναδιαπραγματευτούμε τη συμφωνία, συμπεριλαμβανομένου και του backstop (σ.σ. το λεγόμενο “δίχτυ ασφαλείας” για τα σύνορα με τη Βόρεια Ιρλανδία) αλλά είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με ποιον τρόπο θα διευκολύνουμε την επικύρωση (της συμφωνίας) από τη βρετανική πλευρά”, πρόσθεσε.

“Καθώς ο χρόνος εξαντλείται, θα συζητήσουμε επίσης το κατά πόσο είμαστε προετοιμασμένοι για ένα σενάριο αποχώρησης χωρίς συμφωνία”, τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ciao Kate»: Ντελίριο για την Κέιτ Μίντλετον στην Ιταλία – Ανθοδέσμες και πανό στο πρώτο της επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό μετά από 3 χρόνια
Η ατμόσφαιρα στο Ρέτζιο Εμίλια θυμίζει βασιλική περιοδεία, με ισχυρή αστυνομική παρουσία, δεκάδες δημοσιογράφους και ενθουσιώδη πλήθη να περιμένουν την άφιξή της - Φωτογραφίες και βίντεο
Η Κέιτ Μίνλετον στην Ιταλία
Ανανεώθηκε πριν 47 λεπτά
Συναγερμός στη Γαλλία: Σε καραντίνα κρουαζιερόπλοιο με 1.700 άτομα στο Μπορντό μετά από ύποπτο θάνατο επιβάτη
Οι αρχικές εξετάσεις έχουν αποκλείσει την παρουσία νοροϊού - Περίπου 50 επιβάτες εμφάνισαν συμπτώματα αλλά εξετάζεται και το σενάριο της γαστρεντερίτιδας
Κρουαζιερόπλοιο της Ambassador Cruise Line
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
36