Κόσμος

Brexit: Χτυπάει… “καμπανάρα” ο ΟΗΕ – “Έξοδος χωρίς συμφωνία μπορεί να κοστίσει 16 δισ. δολάρια”

Η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια εμπορική συμφωνία θα κοστίσει στην Βρετανία τουλάχιστον 16 δισεκατομμύρια δολάρια (14,6 δισεκ. ευρώ) σε εξαγωγικές απώλειες και πιθανώς θα κοστίσει πολύ περισσότερο λαμβάνοντας υπόψη τις έμμεσες επιπτώσεις, ανέφερε σήμερα μια έκθεση της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το εμπόριο και την ανάπτυξη (ΔΗΕΕΑ).

«Η έρευνα της ΔΗΕΕΑ τονίζει ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία (no-deal Brexit) θα έχει ως αποτέλεσμα απώλειες τουλάχιστον 16 δισεκ. δολαρίων στις βρετανικές εξαγωγές, που ισοδυναμεί σε απώλειες περίπου 7% στις συνολικές εξαγωγές του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ», υπογραμμίζει η έκθεση.

«Αυτές οι απώλειες θα να είναι πολύ μεγαλύτερες εξαιτίας των μη δασμολογικών μέτρων, των διασυνοριακών ελέγχων και την επακόλουθη διαταραχή των δικτύων παραγωγής ΗΒ-ΕΕ», προσθέτει η ΔΗΕΕΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 2