Κόσμος

Brexit: Υπουργοί έτοιμοι να ψηφίσουν κατά την αποχώρησης χωρίς συμφωνία

Μέχρι και 15 υπουργοί φέρονται έτοιμοι να ψηφίσουν ώστε να μην γίνει ένα Brexit χωρίς συμφωνία στις 29 Μαρτίου.

Αυτό μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση επί του Brexit, τονίζοντας πως οι υπουργοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να προκαλέσουν την Τερέζα Μέι να τους αποπέμψει, εάν την καταψηφίσουν στο κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, θέλουν μια αναβολή της διαδικασίας του Brexit, στην περίπτωση μη επίτευξης μιας συμφωνίας, ενώ η Βρετανία θα πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου.

Στο μεταξύ καμία πιθανότητα αλλαγής στη συμφωνία για το Brexit βλέπει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, ο οποίος, μετά την συνάντησή του, σήμερα, με τον Βρετανό ομόλογό του Τζέρεμι Χαντ, επανέλαβε ότι η Ευρώπη θέλει να αποτρέψει ένα «σκληρό» σύνορο μεταξύ Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας.

Για τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό, τόνισε ο κ. Μάας και επανέλαβε ότι όλοι θέλουν να αποτρέψουν ένα «σκληρό» Brexit χωρίς συμφωνία αποχώρησης.

Μια «άτακτη» έξοδος θα ήταν πολιτικά και οικονομικά επιζήμια, δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Χαντ, ο οποίος πάντως περιέγραψε την συμφωνία ως «δίκαιο συμβιβασμό», ενώ ο κ. Μάας σημείωσε ότι «θα ζήσουμε μαζί με την Βρετανία και μετά το Brexit. Η έξοδος δεν θα μας εμποδίσει να είμαστε εταίροι. Θέλουμε να προωθήσουμε από κοινού την πλήρη διμερή και διεθνή μας ατζέντα», πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: «Θα τελειώσουμε με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σε μια με δύο εβδομάδες» λένε οι IDF
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Ένοπλες Δυνάμεις αναφέρουν ότι περίπου το 40% των βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, ή περίπου 200, έχουν καταστραφεί ή εξουδετερωθεί μέχρι στιγμής εν μέσω της επιχείρησης
Ένα αναχαιτιστικό σκάφος πετάει στον ουρανό καθώς πύραυλοι από το Ιράν εκτοξεύονται προς το Ισραήλ, όπως φαίνεται από το Τελ Αβίβ 4
Reuters: Η κυβέρνηση Τραμπ διέλυσε ομάδα εργασίας που είχε συσταθεί για να ασκήσει πιέσεις στη Ρωσία
Τα περισσότερα μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της ομάδας που ασχολείται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, απολύθηκαν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ