Κόσμος

Δεν εγκαταλείπει τα πυρηνικά η Βόρεια Κορέα λένε οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ

Η Βόρεια Κορέα είναι απίθανο να εγκαταλείψει όλα τα πυρηνικά της όπλα σύμφωνα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, Νταν Κόουτς.

“Οι εκτιμήσεις μας εξακολουθούν να δείχνουν ότι είναι ελάχιστα πιθανό να εγκαταλείψει η Βόρεια Κορέα όλα τα πυρηνικά όπλα της και τις δυνατότητες παραγωγής της”, εξήγησε σε μια έκθεση που υπέβαλε στο Κογκρέσο ο διευθυντής των Εθνικών Πληροφοριών .

Η εκτίμηση του κ. Κόουτς έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις που κάνει κατά καιρούς ο πρόεδρος Τραμπ περί της δέσμευσης που έχει αναλάβει η Βόρεια Κορέα μετά την ιστορική συνάντηση κορυφής με τον ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, τον περασμένο Ιούνιο.

Στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας ο Νταν Κόουτς τόνισε πως η Βόρεια Κορέα έχει σταματήσει πλέον τις προκλήσεις ενώ δεν έχει πραγματοποιήσει δοκιμές πυραύλων εδώ και πάνω από έναν χρόνο και έχει καταστρέψει ένα μέρος των υποδομών της.

Παρ’ όλα αυτά, “εκτιμούμε επί του παρόντος ότι η Βόρεια Κορέα θα επιδιώξει να διατηρήσει τις πυρηνικές δυνατότητές της και είναι απίθανο να εγκαταλείψει πλήρως τα πυρηνικά όπλα της και τις δυνατότητες παραγωγής επειδή οι ηγέτες της, σε τελική ανάλυση, θεωρούν τα πυρηνικά όπλα κρίσιμης σημασίας για την επιβίωση του καθεστώτος”, σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Νιώθω ότι πεθαίνω», είπε και σε λίγες ώρες ξεψύχησε – Έρευνα για τον θάνατο υπαλλήλου καθαριότητας από τον καύσωνα στη Βαρκελώνη
Η γυναίκα, εργαζόταν στην Παλιά Πόλη της Βαρκελώνης το απόγευμα του Σαββάτου, και σύμφωνα με την αδερφή της πέθανε στο σπίτι της αργότερα μέσα στην ημέρα
Βαρκελώνη 1
Η Πολωνία ανακοίνωσε ελέγχους στα σύνορα με Γερμανία και Λιθουανία από τις 7 Ιουλίου – «Στόχος να περιορίσουμε τις μεταναστευτικές ροές» λέει ο Τουσκ
Η απόφαση της Βαρσοβίας ακολουθεί την πρόσφατη ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων εκ μέρους της Γερμανίας, η οποία επιβλήθηκε αφότου ανέλαβε καθήκοντα το Μάιο η νέα γερμανική κυβέρνηση υπό τον Φρίντριχ Μερτς
Γερμανοί αστυνομικοί στα σύνορα με την Πολωνία