Κόσμος

“Δεν ξέρουμε αν ο Μπερλουσκόνι θα είναι και πάλι υποψήφιος πρωθυπουργός”

Αυτό είπε σε ομιλία του του ο ηγέτης της Λέγκα του Βορρά, Ουμπέρτο Μπόσσι.

Ο ηγέτης της Λέγκα του Βορρά και υπουργός αρμόδιος για τις θεσμικές αλλαγές, Ουμπέρτο Μπόσσι, μιλώντας σε χιλιάδες μέλη και υποστηρικτές του κόμματός του, στην Ποντίντα της Βόρειας Ιταλίας, τόνισε ότι “κανείς δεν μπορεί να εκφρασθεί σχετικά με το αν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα είναι, και πάλι, υποψήφιος πρωυπουργός. Θα κρίνουμε στο μέλλον”.

Ο Μπόσσι έκανε σαφή αναφορά στις προϋποθέσεις, που θέτει η Λέγκα για να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση του “Καβαλιέρε”: μείωση των φόρων, μεταφορά τεσσάρων υπουργείων στο Μιλάνο (οικονομικών, εργασίας, απλούστευσης των νόμων και θεσμικών αλλαγών) και αποχώρηση της Ιταλίας από τη στρατιωτική αποστολή στην Λιβύη.

Η Λέγκα, ζητά επίσης την μείωση κατά 50%, του αριθμού γερουσιαστών και βουλευτών, “μία απόφαση που”, σύμφωνα με το κόμμα του Μπόσσι, “η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, θα πρέπει να λάβει μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες”.

Μετά τα αρνητικά, για την κεντροδεξιά, αποτελέσματα, των δημοτικών εκλογών και των τεσσάρων δημοψηφισμάτων της 12ης και 13ης Ιουλίου, η Λέγκα του Βορρά προσπαθεί να εμφανιστεί ως η πολτική δύναμη, που κεντρίζει τον “μίστερ τιβι” να προβεί σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, για να μη συνεχίσει η πτωτική πορεία της κυβέρνησης. Το ερώτημα είναι, κατά πόσον οι μεταρρυθμίσεις αυτές είναι πραγματοποιήσιμες, το μέλλον της κυβέρνησης συνασπισμού είναι βιώσιμο.

Ο υπουργός οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι, έχει καταστήσει σαφές ότι οι όποιες φορολογικές αλλαγές, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θέσουν σε κίνδυνο την εξυγίανση της οικονομίας.

Ο Μπόσσι και οι υπουργοί του, μέχρι τώρα, ενστερνίσθηκαν τις απόψεις του Τρεμόντι, αλλά, στην παρούσα φάση – στην οποία τα μέλη του κόμματος που εκφράζουν όλο και εντονότερη δυσαρέσκεια- οι καθιερωμένες πολιτικές συμμαχίες και ισορροπίες τίθενται υπό αμφισβήτηση.

Συνεργάτες του Σιλβιο Μπερλουσκόνι, αναφέρουν ότι ο ιταλός πρωθυπουργός, σκέπτεται να προβεί σε “αναλυτικό” τηλεοπτικό διάγγελμα, για να εξηγήσει στους ιταλούς, πώς εννοεί να ξεπεράσει την δύσκολη, αυτή πολιτική συγκυρία.

Καθοριστική για το μέλλον της κυβέρνησης είναι η εβδομάδα που ξεκινά: την Τετάρτη, η βουλή στη Ρώμη θα κληθεί να ανανεώσει την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, μετά την αντικατάσταση σειράς υπουργών και υφυπουργών με βουλευτές, που προσχώρησαν, εσχάτως στην κεντροδεξιά, προσφέροντας, έτσι, προσωρινή “σανίδα σωτηρίας” στον “Καβαλιέρε”.-

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Συναγερμός» στο Λονδίνο: Γιγαντιαίες ταυτόχρονες πορείες ακροδεξιών και αντιρατσιστών
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Λονδίνο με κάλεσμα του Τόμι Ρόμπινσον, ηγετικής φυσιογνωμίας της βρετανικής ακροδεξιάς, ενώ απέναντι αντιρατσιστές ακτιβιστές οργάνωσαν αντιπορεία
Η τεράστια διαδήλωση στο Λονδίνο 1
Ντόναλντ Τραμπ σε ΝΑΤΟ: «Αν κάνετε ό,τι λέω, ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει – Θα επιβάλω κυρώσεις στη Ρωσία όταν όλοι κάνουν το ίδιο»
«Αυτός δεν είναι ο πόλεμος του Τραμπ (δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ αν ήμουν Πρόεδρος!), είναι ο πόλεμος του Μπάιντεν και του Ζελένσκι» έγραψε στο
Ο Ντόναλντ Τραμπ 7
Δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: Έκρηξη αναφορών σε «εμφύλιο πόλεμο» στα social media στις ΗΠΑ
Οι αναφορές στον όρο «εμφύλιος πόλεμος» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκτοξεύτηκαν μετά τη δολοφονία του ακροδεξιού influencer Τσάρλι Κερκ, αποκαλύπτοντας την ακραία πόλωση της αμερικανικής κοινωνίας, αναλύουν οι New York Times
Άνθρωποι συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια αγρυπνίας για τον ακροδεξιό ακτιβιστή και σχολιαστή των ΗΠΑ Τσάρλι Κερκ 3
Τουρκία: Νέο κύμα διώξεων στη Κωνσταντινούπολη σε στελέχη της αντιπολίτευσης για διαφθορά
Εισαγγελέας διέταξε την προφυλάκιση 48 ατόμων στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας για διαφθορά – Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο δήμαρχος της περιοχής Μπαϊράμπασα στην Κωνσταντινούπολη, μέλος του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης CHP
Αστυνομικές δυνάμεις της Τουρκίας
Τσάρλι Κερκ: Η στιγμή που η χήρα του καταρρέει πάνω στο φέρετρό του – «Πότε δεν θα ξεχαστεί ο άντρας μου, θα φροντίσω εγώ γι’ αυτό»
«Ο ήχος αυτής της χήρας που κλαίει αντηχεί σε όλο τον κόσμο σαν κραυγή μάχης», είπε η Έρικα Κιρκ θρηνώντας για τον αγαπημένο της σύζυγο
Έρικα Κιρκ
10