Κόσμος

Δεν μπόρεσαν να το αποφύγουν! Ομπάμα και Πούτιν τα είπαν στη Νορμανδία

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια της σύντομης άτυπης σημερινής τους συνάντησης στη Νορμανδία να αδράξει την ευκαιρία να αποκλιμακώσει την ένταση στην Ουκρανία μετά την εκλογή του Πέτρο Ποροσένκο στην προεδρία, ανακοίνωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα ξεκαθάρισε ότι η αποκλιμάκωση εξαρτάται από την αναγνώριση από τη Ρωσία του προέδρου εν αναμονή Ποροσένκο ως τον νόμιμο ηγέτη της Ουκρανίας, την παύση της υποστήριξης των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία και τον τερματισμό της παροχής όπλων και υλικού πέρα από τα (ρωσικά) σύνορα», δήλωσε ο αναπληρωτής σύμβουλος για την εθνική ασφάλεια Μπεν Ρόουντς στους δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον Ομπάμα στη Νορμανδία.

«Αν η Ρωσία αδράξει αυτή την ευκαιρία να αναγνωρίσει και να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση του Κιέβου, ο πρόεδρος Ομπάμα σημείωσε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν ευκαιρίες να μειωθεί η ένταση», πρόσθεσε ο Ρόουντς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολάντ και Ομπάμα μαζί στην επέτειο των 70 ετών από την Απόβαση στην Νορμανδία

Συγκλονιστικές φωτό από την πιο μεγάλη μέρα του πολέμου την D- DAY

Στη Νορμανδία για τις εκδηλώσεις ο Κάρολος Παπούλιας

Απόβαση Νορμανδίας: Συνάντηση κορυφής 70 χρόνια μετα

Απόβαση στη Νορμανδία: Τότε και τώρα σε 33+1 συγκλονιστικές φωτογραφίες

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρομοκρατική επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία στη Συρία: Εφτασαν τους 22 οι νεκροί - «Άνοιξε πυρ και μετά πυροδότησε εκρηκτικά»
Αυτόπτης μάρτυρας, είπε πως «κάποιος μπήκε στην εκκλησία με όπλο» κι άρχισε να ρίχνει αδιακρίτως. Όταν πιστοί «προσπάθησαν να τον σταματήσουν», πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί
Η τρομοκρατική επίθεση στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην Ντουεϊλάα της Δαμασκού
2
«Η τιμωρία συνεχίζεται» - Η πρώτη αντίδραση του Αλί Χαμενεϊ μετά τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στο Ιράν
Η ανάρτησή του συνοδεύεται με μια νεκροκεφαλή με το σήμα της σημαίας του Ισραήλ να δέχεται πυρά - «Ο σιωνιστής εχθρός έκανε ένα σοβαρό λάθος, διέπραξε ένα μεγάλο έγκλημα» έγραψε ο Χαμενεϊ
Ο Αλί Χαμενεϊ
Ανανεώθηκε πριν 56 λεπτά
8
Νετανιάχου: «Είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων μας, όταν εκπληρωθούν θα σταματήσουν οι εχθροπραξίες με το Ιράν»
«Δεν έχω αμφιβολίες ότι πρόκειται για ένα καθεστώς που θέλει να μας εξαφανίσει και για τον λόγο αυτόν ξεκινήσαμε αυτήν την επιχείρηση» τονίζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου 7