Κόσμος

Δεν συνεργάζεται η Σαουδική Αραβία στην υπόθεση Κασόγκι λέει η Άγκυρα

Η Σαουδική Αραβία δεν συνεργάζεται ακόμη στην έρευνα για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ζήτησε να επιτρέψουν στους ερευνητές πρόσβαση στο κτίριο όπου εμφανίστηκε για τελευταία φορά ο Κασόγκι.

«Δεν έχουμε ακόμη δει συνεργασία ώστε η έρευνα να διεξαχθεί με ευκολία και ριχθεί φως στην υπόθεση. Αυτό θέλουμε να το δούμε» επισήμανε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας επίσημης επίσκεψης στο Λονδίνο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ παρότρυνε τη Σαουδική Αραβία να αφήσει τους «εισαγγελείς και τους ειδικούς να μπουν στο προξενείο».

«Πού εξαφανίστηκε ο Κασόγκι; Εκεί, στο προξενείο» υπογράμμισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, προσθέτοντας ότι οι «συζητήσεις συνεχίζονται» με τις σαουδαραβικές αρχές προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Όσα είναι γνωστά για το πυρηνικό «φρούριο» Φορντό στο Ιράν που στοχεύει το Ισραήλ - Γιατί δεν είναι το νέο Τσέρνομπιλ
Σε αντίθεση με έναν πυρηνικό αντιδραστήρα, όπου ένα πλήγμα μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή ραδιενέργειας– το Φορντό χρησιμοποιεί εμπλουτισμένο ουράνιο σε μορφή εξαφθοριούχου αερίου που είναι επικίνδυνο αλλά δεν παρουσιάζει τον ίδιο βαθμό ραδιολογικού κινδύνου
Ιρανοί τεχνικοί εργάζονται στο Φορντό σε μια νέα εγκατάσταση παραγωγής καυσίμου ουρανίου για έναν σχεδιαζόμενο πυρηνικό αντιδραστήρα βαρέως ύδατος, λίγο έξω από την πόλη Ισφαχάν, 410 χιλιόμετρα νότια της Τεχεράνης το 2009 2