Κόσμος

Δεν θα δώσει άλλα έγγραφα στους ηγέτες κομμάτων ο Αναστασιάδης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης είναι έντονα απογοητευμένος λόγω της διαρροής εμπιστευτικού εγγράφου για τη Διακυβέρνηση και το Περιουσιακό, το οποίο επέδωσε χθες στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Όπως μετέδωσε το ΡΙΚ, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι ο κ. Αναστασιάδης αποφάσισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί ξανά οποιοδήποτε έγγραφο στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. «Είναι πολύ λυπηρό, μέσω διαρροών, να δημιουργούν αρνητικό κλίμα, την ώρα που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δίδει μια δύσκολη μάχη», ανέφερε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι οι διαρροές δημιουργούν πρόβλημα στη διαπραγματευτική τακτική της ελληνοκυπριακής πλευράς και κάλεσε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Το έγγραφο ανεβάστηκε από δύο τουλάχιστον κόμματα σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Τόνισε, επίσης, ότι κατά την πρωινή συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί, δεν έγινε καμία συζήτηση για το θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι τα θέματα που συζητούνται είναι δύσκολα και ευαίσθητα, προσθέτοντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν ανέμενε ότι θα έκλειναν εύκολα.

Παράλληλα επισήμανε ότι δεν αποτελεί προϋπόθεση, η κατάληξη σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, για την πραγματοποίηση της διάσκεψης. Είπε ότι η διάσκεψη δεν συγκαλείται από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων αλλά από τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων ΕΘνών.

Ως προς την σύνθεση της διάσκεψης, είπε ότι «θα δούμε ποιοι θα συμμετάσχουν και ποιο ρόλο θα διαδραματίσουν».

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η ανταλλαγή χαρτών και τα ποσοστά στα οποία θα κινούνται, θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το πώς θα προχωρήσει η Διάσκεψη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πάγωσαν» Δανία, Ρωσία, ΗΠΑ και Ιαπωνία – Εικόνες χάους στους δρόμους που «βούλιαξαν» στο χιόνι
Στην Κοπεγχάγη αυτοκίνητα κόλλησαν στο χιόνι, στην Αγία Πετρούπολη τα κανάλια πάγωσαν, το Τόκιο ντύθηκε στα λευκά, ενώ η Νέα Υόρκη αντιμετωπίζει το πιο ακραίο ψύχος από το 2018
Άνδρας καθαρίζει το χιόνι στο Άαλμποργκ της Δανίας
Έξι νεκροί μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στον Λίβανο - Αναφορές για 7 τραυματίες και αγνοούμενους στα ερείπια
Ο Λιβανέζος πρόεδρος ζήτησε την πλήρη κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων διάσωσης και την παροχή καταφυγίου σε κατοίκους μέσα και γύρω από το κτίριο που κατέρρευσε
Λίβανος
Νέα ποινή φυλάκισης για τη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί: Καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξης
«Καταδικάσθηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη για συνάθροιση και συνεννόηση για τη διάπραξη εγκλημάτων», δήλωσε ο δικηγόρος της προσθέτοντας ότι της επιβλήθηκε επίσης διετής απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
Narges Mohammadi
Αρκετοί εγκλωβισμένοι και τραυματίες μετά από κατάρρευση πολυκατοικίας και εκδήλωση πυρκαγιάς στο Λίβανο
Η εθνική ένωση ιδιοκτητών ακινήτων σε δήλωσή της χαρακτήρισε την κατάρρευση ως αποτέλεσμα «κατάφωρης αμέλειας και ελλείψεων του λιβανικού κράτους όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών και τη στέγαση τους»
Λίβανος