Κόσμος

Δέος! Ανακαλύφθηκαν μούμιες άνω των 2.000 ετών

Μούμιες, άνω των 2000 ετών, που χρονολογούνται από τη δυναστεία των Πτολεμαίων κι ανακαλύφθηκαν σε κατακόμβες στην Αίγυπτο, αποκαλύφθηκαν σήμερα από το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, στον αρχαιολογικό χώρο Τούνα ελ Γκέμπελ, στα κεντρικά της χώρας.

Οι Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι παρουσίασαν τον τάφο, όπου βρίσκονταν 50 μούμιες στη Μίνια, νότια του Καΐρου.

Μεταξύ των μουμιών, «οι 12 ήταν παιδιών, έξι ζώων κι οι υπόλοιπες ενήλικων ανδρών και γυναικών» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Ράσμι, μέλος της ομάδας των αρχαιολόγων, που ξεκίνησε το έργο της τον Φεβρουάριο του 2018.

«Βρήκαμε 2 τάφους βάθους εννέα μέτρων, που περιείχαν περισσότερους από έξι θαλάμους» ανέφερε στο AFP ο Μοχάμεντ Ράγκαμπ, που συμμετέχει στις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται.

Η ταυτότητα των μουμιών δεν είναι γνωστή, όπως δήλωσε ο Μουσταφά Ουαζίρι, ο γενικός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων.

«Δεν βρήκαμε ονόματα γραμμένα σε ιερογλυφικά» είπε, προσθέτοντας ότι είναι προφανές από τη μέθοδο μουμιοποίησης ότι τα πρόσωπα που είχαν ταφεί εκεί είχαν σε κάποιο βαθμό σημαντικές ή περίοπτες θέσεις.

Επισκέπτες, μεταξύ αυτών πρεσβευτές από αρκετές χώρες, παραβρέθηκαν στον χώρο, όπου οι 40 από τις μούμιες εκτίθεντο κατά τη διάρκεια της τελετής ανακοινώσεων.

Ορισμένες από τις μούμιες βρέθηκαν τυλιγμένες σε λινό ύφασμα, ενώ άλλες βρίσκονταν σε πέτρινα φέρετρα ή ξύλινες σαρκοφάγους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οργή κατά σέξι ιερέα στην Ιταλία που διαφημίζει στο Instagram συμπληρώματα διατροφής - «Σε λίγο θα πετάξει τα ράσα» γράφουν
«Δεν με κάνουν Σούπερμαν ή Ιησού Χριστό, αλλά με βοηθούν να παραμείνω ο εαυτός μου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση», λέει ο 32χρονος στο βίντεο προώθησης
Ο Αλμπέρτο Ραβανιάνι
Ο Σαντίκ Καν απαντά στο «απαίσιος δήμαρχος» του Ντόναλντ Τραμπ – «Είναι ρατσιστής, σεξιστής, μισογύνης και ισλαμοφοβικός»
«Κοιτάζω το Λονδίνο, όπου έχει έναν απαίσιο δήμαρχο. Έναν απαίσιο, απαίσιο δήμαρχο. Έχει αλλάξει, έχει αλλάξει (η πόλη) τόσο πολύ», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην ομιλία του στον ΟΗΕ
Ο Σαντίκ Kαν 8