Κόσμος

Διαλυμένες Πολιτείες Αμερικής! “Ρίξτε τον Τραμπ με πραξικόπημα”!

- Η πάλαι ποτέ ισχυρότερη χώρα του πλανήτη μοιάζει... ξεχαρβαλωμένη μετά από μόλις δύο εβδομάδες νέας διακυβέρνησης!
- Ανώτερη σύμβουλος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, επί προεδρίας Ομπάμα, ταράζει τα νερά!
- Λέει ουσιαστικά πως ένα στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον του Τραμπ ίσως είναι μονόδρομος!
- "Η πρώτη του εβδομάδα το έκανε ξεκάθαρο: Ναι, είναι όσο τρελός φαντάζονταν όλοι"!
- «Μπορώ να φανταστώ ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματικούς να λένε απλά στον Πρόεδρο: "Όχι, κύριε. Δεν θα το κάνουμε αυτό"»!

Έχουν περάσει… σκάρτες δύο εβδομάδες από την στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ ορκίστηκε ως ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Οι μέρες αυτές, όμως, συνυπολογίζοντας φυσικά και τα πεπραγμένα του στην προεκλογική περίοδο, ήταν αρκετές για να αλλάξουν άρδην την εικόνα της χώρας.

Ο Τραμπ πρόλαβε με ένα από τα πρώτα του διατάγματα, αυτό με το οποίο απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες επτά χωρών -κυρίως μουσουλμάνων- να τα κάνει… άνω – κάτω:

Δημιουργώντας διπλωματικά επεισόδια με πολλές χώρες

– Πυροδοτώντας ένα άνευ προηγουμένου κύμα διαδηλώσεων και αντιδράσεων στις ΗΠΑ

– Και κάνοντας -μάλλον- πολλούς αμερικανούς και μη, να αναπολούν ήδη τον προκάτοχό του, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος χαλαρός πια και με… σαγιονάρες, κάνει τις διακοπές του στις Παρθένες Νήσους, μετά της συζύγου του…

Και μιας και αναφέραμε τον Ομπάμα, η τελευταία είδηση από τις ΗΠΑ έρχεται από μία πρώην σύμβουλό του και κάνει την εικόνα της ισχυρότερης (;) χώρας του πλανήτη να μοιάζει ακόμη πιο “θολή”.

Πραξικόπημα!

Η Rosa Brooks, είναι πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, έχοντας διατελέσει στη θέση αυτή κατά την διακυβέρνηση Ομπάμα. Αυτό που λέει μοιάζει αδιανόητο: Θεωρεί πως ο Τραμπ “είναι όσο τρελός φαντάζονταν όλοι” και υποστηρίζει πως μια στρατιωτική ανατροπή του -επίσημα εκλεγμένου- προέδρου της χώρας ίσως να αποτελεί μονόδρομο!

Σε μια επιστολή της σχετικά με την εξωτερική πολιτική, η Brooks είπε δημόσια πως μια στρατιωτική εξέγερση εναντίον της κυβέρνησης Τραμπ ίσως να είναι η μοναδική επιλογή για την απομάκρυνση ενός από τους πλέον διχαστικούς προέδρους στην αμερικανική Ιστορία.

Η πρώτη εβδομάδα του Ντόναλντ Τραμπ ως πρόεδρος το έκανε ξεκάθαρο: Ναι, είναι όσο τρελός φαντάζονταν όλοι“, έγραψε η Brooks, για να συνεχίσει: “Μια πιθανότητα είναι αυτή που μέχρι πρόσφατα θα θεωρούσα αδιανόητη για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερική: ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, ή τουλάχιστον μια άρνηση των στρατιωτικών ηγετών να υπακούσουν σε συγκεκριμένες εντολές“!

Για πρώτη φορά στην καριέρα της ως δημόσιος λειτουργός, έχοντας μάλιστα τρία χρόνια προϋπηρεσία ως ανώτερη σύμβουλος του επικεφαλής της πολιτικής του Πενταγώνου, λέει: «Μπορώ να φανταστώ εύλογα σενάρια στα οποία ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματικούς μπορεί απλά να πουν στον Πρόεδρο: “Όχι, κύριε. Δεν θα το κάνουμε αυτό”»!

Όλα αυτά ενώ μια δημοσκόπηση της Public Policy Polling “δείχνει” πως το 40% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στις ΗΠΑ συμφωνούν με την πολιτική του Τραμπ, ενώ αντιθέτως 52% των ψηφοφόρων δήλωσαν πως θα προτιμούσαν να έχουν (ακόμη) ως πρόεδρο τον Μπαράκ Ομπάμα, έναντι του 43% που υποστηρίζουν την προεδρία Τραμπ.

Πηγή: washingtontimes.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα Χαμενεΐ: Συγχαρητήρια για τη νίκη επί των σιωνιστών – Οι ΗΠΑ δεν πέτυχαν τίποτα από τον πόλεμο
Πρώτο μήνυμα από τότε που η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ιράν και Ισραήλ - «Οποιαδήποτε μελλοντική επιθετική ενέργεια εναντίον του Ιράν θα έχει βαρύ τίμημα» διεμήνυσε
Ο Αλί Χαμενεϊ
Ανανεώθηκε πριν 9 λεπτά
2
New York Times: Ανησυχία στο Ιράν για την εξαφάνιση του ανώτατου ηγέτη Χαμενεΐ – «Πρέπει όλοι να προσευχόμαστε»
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια ούτε έχει κάνει κάποια βιντεοσκοπημένη δήλωση εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα - «Οι πολίτες ανησυχούν: πού είναι ο ηγέτης μας;»
O ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Βίντεο με τη βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας να κοροϊδεύει τον Τραμπ ενώ μιλάει: Σάλος με τον μορφασμό της στη σύνοδο του ΝΑΤΟ
Η βασίλισσα της Ολλανδίας κατηγορείται ότι μιμήθηκε ειρωνικά τον τρόπο ομιλίας του αμερικανού προέδρου - Ποικίλες αντιδράσεις στα social media
Βασιλικό ζεύγος Ολλανδίας και Τραμπ
4
Σε κίνδυνο χιλιάδες παιδιά στις ΗΠΑ - Η κυβέρνηση Τραμπ επανεξετάζει το εμβολιαστικό πρόγραμμα
Η σύσταση της νέας ομάδας εργασίας θα εξετάσει το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού των παιδιών και τη χρησιμότητα των εμβολίων που εγκρίθηκαν πριν από επτά ή και περισσότερα χρόνια
Εμβολιασμός
Πνίγηκε από τις σφοδρές καταιγίδες το Παρίσι: Δύο νεκροί, 17 τραυματίες, πάνω από 100.000 σπίτια χωρίς ρεύμα – Πλημμύρισε η Εθνοσυνέλευση
Ένας 12χρονος σκοτώθηκε από πτώση δέντρου κι ένας 59χρονος οδηγούσε γουρούνα, όταν έπεσε πάνω του δέντρο που ξερίζωσαν οι άνεμοι - Εικόνες και βίντεο
Σφοδρές καταιγίδες στη Γαλλία, «πνίγηκε» το Παρίσι
2