Κόσμος

Διαψεύδει η σκοπιανή κυβέρνηση τις “προτάσεις Ζάεφ” για την ονομασία

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ διαψεύδει πως ο Ζόραν Ζάεφ, στην συνέντευξή του στο Reuters, ανέφερε πως η χώρα του έχει προτείνει τέσσερις επιλογές για τη διευθέτηση της διαφοράς με την Ελλάδα σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της.

Στην ανακοίνωσή σημειώνεται πως η κοινή γνώμη στη χώρα και διεθνώς γνωρίζει ότι πρόκειται για προτάσεις του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς.

«Αυτό σημαίνει πως οι προτάσεις αυτές υφίστανται, όπως είπε και ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, όμως δεν πρόκειται για προτάσεις της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”» αναφέρεται στη σχετική διάψευση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.

Επιπλέον, η σκοπιανή κυβέρνηση διαψεύδει «κατηγορηματικά» ότι ο Ζάεφ ανέφερε πως η ΠΓΔΜ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή του συντάγματός της. Ο πρωθυπουργός, όπως διευκρινίζεται, έκανε λόγο για κάποια αλλαγή του ονόματος και όχι του συντάγματος.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ σημειώνει συγκεκριμένα ότι ο Ζόραν Ζάεφ σε ερώτηση του Reuters απάντησε πως η χώρα «είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή του ονόματός της, όμως δεν μπορεί να πάει περαιτέρω, διότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο ζήτημα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μέση Ανατολή: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον Λίβανο – Το Ιράν απειλεί να στοχοποιήσει αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες – Live όλες οι εξελίξεις
Χάος και πάλι στη Βηρυτό με ισραηλινούς βομβαρδισμούς - Το Ιράν απειλεί να στοχοποιήσει αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες και καλεί σε εκκενώσεις
Λίβανος
Ανατροπή στην υπόθεση δηλητηρίασης μητέρας και κόρης στην Ιταλία τα Χριστούγεννα: Έρευνα για ανθρωποκτονία με ρικίνη
Η 15χρονη Σάρα Ντι Βίτα και η 50χρονης μητέρας της, Αντονέλα Ντι Τζέλσι πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών - Ο σύζυγος της γυναίκας, Τζιάνι ανάρρωσε και η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας δεν είχε παραστεί στο γεύμα
Μητέρα και κόρη νεκρές μετά την κατανάλωση θαλασσινών σε ρεβεγιόν
Ένας νεκρός και περισσότεροι από 50 τραυματίες από φωτιά σε πετροχημικό εργοστάσιο στην Ρωσία - Δείτε βίντεο
Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας επέβαλε προσωρινά περιορισμούς στο τοπικό αεροδρόμιο στο Νιζνεκάμσκ, που βρίσκεται σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας
Ρωσία