Κόσμος

Διαψεύδουν οι ΗΠΑ τα περί “εισβολής” στην Βενεζουέλα

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSC) διέψευσε χθες την εμπλοκή της Ουάσινγκτον σε μια αποτυχημένη εισβολή στη Βενεζουέλα.

Στόχος της εισβολής αυτής ήταν η ανατροπή του Νικολάς Μαδούρο, με τις ΗΠΑ να προσθέτουν πως αν ήταν μια αμερικανική επιχείρηση, αυτή θα ήταν «φανερή, άμεση και αποτελεσματική».

Δύο Αμερικανοί συνελήφθησαν την Δευτέρα στη Βενεζουέλα μετά την αποτυχημένη «εισβολή» με στόχο την ανατροπή του Μαδούρο και κατηγορούνται για «τρομοκρατία» και «συνωμοσία», ανακοίνωσε χθες η γενική εισαγγελία της Βενεζουέλας.

Ο Μαδούρο δήλωσε «σίγουρος» ότι ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «διηύθυνε» αυτήν την «εισβολή».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αρνήθηκε νωρίτερα την Παρασκευή οποιαδήποτε αμερικανική εμπλοκή στο περιστατικό, αλλά η NSC προχώρησε ένα βήμα παραπάνω.

«Η αμερικανική κυβέρνηση δεν είχε καμία σχέση με τα πρόσφατα φερόμενα γεγονότα στη Βενεζουέλα. Οι ισχυρισμοί για το αντίθετο δεν είναι αξιόπιστοι. Εάν αυτή ήταν μια επιχείρηση σχεδιασμένη από τις ΗΠΑ, όπως ισχυρίστηκε ο Μαδούρο, ο οποίος κατηγορείται για ναρκο-τρομοκρατία, θα ήταν φανερή, άμεση και αποτελεσματική», τόνισε η NSC σε ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Βιετνάμ στο «μάτι» του τυφώνα Κατζίκι – Πάνω από 325.000 κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους
Σχεδόν 30.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από την περιοχή, δυο εθνικά αεροδρόμια του Βιετνάμ έκλεισαν και όλα τα αλιευτικά σκάφη που βρίσκονταν στην πορεία του τυφώνα έλαβαν εντολή να επιστρέψουν στα λιμάνια
Τα κύματα πλησιάζουν την παραλία Cua Lo, ενώ ο τυφώνας Kajiki πλησιάζει στην επαρχία Nghe An
Συγκλονιστικές εικόνες από επίθεση του Ισραήλ στην Υεμένη - Έξι νεκροί και σχεδόν 90 τραυματίες από βομβαρδισμό
Το Ισραήλ «πρέπει να ξέρει πως δεν θα εγκαταλείψουμε τους αδελφούς μας στη Γάζα, όποιες θυσίες κι αν χρειαστούν», ανέφερε ο Άμπντελ Καντέρ αλ Μουρτάντα, στέλεχος των Χούθι
Μια πυρόσφαιρα αναδύεται από το σημείο όπου σημειώθηκε ισραηλινή αεροπορική επίθεση στη Σαναά
Σεργκέι Λαβρόφ: Η Ουκρανία θα πρέπει να μην ανήκει σε στρατιωτικό σχηματισμό και να μην έχει πυρηνικά – Οι όροι για μια συμφωνία ειρήνης
Σύμφωνα με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μαζί με τη Γερμανία και την Τουρκία θα μπορούσαν να εγγυηθούν την ασφάλεια της Ουκρανίας
O Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ 10