Κόσμος

Δικαίωση Τραμπ από το Ανώτατο Δικαστήριο – Σε ισχύ το διάταγμα της ντροπής

Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών δικαίωσε εν μέρει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, διατάσσοντας την μερική εφαρμογή του αμφιλεγόμενου αντιμεταναστευτικού διατάγματος του, εν αναμονή της εξέτασης του θέματος επί της ουσίας, το φθινόπωρο.

Το διάταγμα που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ στους κατοίκους έξι μουσουλμανικών χωρών θα εφαρμόζεται για τα πρόσωπα που “δεν έχουν εγκαθιδρύσει μια σχέση αγαθής προαίρεσης με κάποιο πρόσωπο ή μια οντότητα στις ΗΠΑ”.

Η σημερινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου συνιστά αξιοσημείωτη νίκη για τον Τραμπ, δεδομένου ότι η εφαρμογή του διατάγματός του είχε ανασταλεί από πολλούς άλλους δικαστές, σε πρωτοβάθμια δικαστήρια και σε εφετεία.

Οι εννέα ανώτατοι δικαστές ωστόσο δέχτηκαν τη μερική εφαρμογή του και επιπροσθέτως δέχτηκαν να εξετάσουν το ζήτημα, γεγονός που σημαίνει ότι ο Τραμπ έχει την ευκαιρία να πετύχει άλλη μια, τελική, δικαστική νίκη που θα ακυρώνει τις προηγούμενες αποφάσεις.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι θα ακούσει τα επιχειρήματα περί της νομιμότητας του διατάγματος όταν ξεκινήσει η επόμενη δικαστική περίοδος, τον Οκτώβριο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χαμόγελα από Τραμπ και Ζελένσκι στο Οβάλ Γραφείο – Τα θερμά «ευχαριστώ», οι εγγυήσεις ασφαλείας και στο βάθος τα σενάρια τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία
Αυτή τη φορά η ατμόσφαιρα δεν θύμιζε σε τίποτε την «εκρηκτική» διαμάχη του περασμένου Φεβρουαρίου, την τελευταία φορά που ο Ζελένσκι βρισκόταν δίπλα στον Τραμπ
Χαμογελαστοί Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ζελένσκι συναντά Ευρωπαίους ηγέτες στην ουκρανική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον πριν τη σύνοδο με τον Τραμπ
Ο Ουκρανός πρόεδρος και αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ουάσινγκτον για να συντονίσουν τη θέση τους ενόψει της καθοριστικής συνάντησης με τον Ντόναλντ Τραμπ
Φωτογραφία αρχείου 1