Κόσμος

Δήμαρχος του κόμματος της Μέρκελ δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι 30 εκατοστών

Στιγμές τρόμου έζησε ο δήμαρχος της πόλης Ζάουερλαντ, στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Ο Αντρέας Χολστάιν έχει εκλεγεί με το CDU, το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ.

Επίθεση με μαχαίρι, από την οποία τραυματίστηκε ελαφρά, δέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας (27.11.2017) ο δήμαρχος της πόλης, Ζάουερλαντ, Αντρέας Χολστάιν, ο οποίος εκλέγεται με το CDU της Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Χολστάιν είχε πάει να φάει σε τουρκικό εστιατόριο της πόλης. Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, μόλις είχε παραγγείλει φαγητό όταν δέχτηκε την επίθεση.

«Είσαι ο δήμαρχος;»

Όπως κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ένας θαμώνας που βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ πλησίασε τον Αντρέας Χολστάιν. Τον ρώτησε αν ήταν πράγματι ο δήμαρχος.

Μετά, άρχισε να του φωνάζει πως κι εκείνος πεινάει και διψάει και διαμαρτυρήθηκε. Και φώναζε γιατί ήθελε να διαμαρτυρηθεί για τη συγκέντρωση πολλών προσφύγων στην περιοχή.

Μαχαίρι 30 εκατοστών

Ο δράστης είναι ένας 56χρονος άνδρας, πιθανότατα Γερμανός. Όπως έγινε γνωστό, χρησιμοποίησε μαχαίρι με λεπίδα μήκους 30 εκατοστών.

Για καλή τύχη του δημάρχου, το τραύμα στο λαιμό ήταν επιπόλαιο. Ύστερα από σύντομη νοσηλεία επέστρεψε στο σπίτι του. Ελαφρά τραυματίστηκε επίσης ένας υπάλληλος του καταστήματος που προσπάθησε να αποτρέψει την επίθεση.

Ο… διάσημος κύριος Χολστάιν

Ο δήμος του Ζάουερλαντ είχε γίνει πέρυσι γνωστός σε όλη τη χώρα, όταν δέχθηκε να φιλοξενήσει αριθμό προσφύγων πολύ μεγαλύτερο από αυτόν που του αναλογούσε με βάση την ποσόστωση στην οποία είχε καταλήξει η κυβέρνηση και τον πληθυσμό του των 18.000 κατοίκων. Για αυτόν τον λόγο του απονεμήθηκε μάλιστα το Εθνικό Βραβείο Ενσωμάτωσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λίβανος: Διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ μόνο με παύση του πολέμου, λέει ο πρόεδρος του κοινοβουλίου και σύμμαχος της Χεζμπολάχ
Ο πιο σημαντικός σιίτης πολιτειακός παράγοντας απορρίπτει τις κατ'ιδίαν συναντήσεις του Μπέντζαμιν Νετανιάχου με τον πρόεδρο του Λιβάνου
Ισραηλινά στοιχεία πυροβολικού στον νότιο Λίβανο
Η απολογία του συζύγου για την άγρια δολοφονία της πρώην Μις Ελβετία: «Την αγαπούσα, μετανιώνω»
«Προκάλεσα ανείπωτο πόνο στην οικογένειά μου. Αυτό που έκανα είναι ασυγχώρητο και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη» είπε ο Μαρκ Ρίμπεν στη δίκη, ωστόσο έκανε λόγο για «ατύχημα»
Το μοντέλο από την Ελβετία Κριστίνα Γιοκσίμοβιτς
Αυστρία: Απελάθηκαν τρεις Ρώσοι διπλωμάτες με την κατηγορία της κατασκοπείας – Η Μόσχα υπόσχεται αντίποινα
«Θεωρούμε την κίνηση εντελώς αδικαιολόγητη, υποκινούμενη αποκλειστικά από πολιτικούς λόγους και κατηγορηματικά απαράδεκτη» είπε η ρωσική πρεσβεία στη Βιέννη
Αυστριακός αστυνομικός