Κόσμος

Δήμαρχος του κόμματος της Μέρκελ δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι 30 εκατοστών

Στιγμές τρόμου έζησε ο δήμαρχος της πόλης Ζάουερλαντ, στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Ο Αντρέας Χολστάιν έχει εκλεγεί με το CDU, το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ.

Επίθεση με μαχαίρι, από την οποία τραυματίστηκε ελαφρά, δέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας (27.11.2017) ο δήμαρχος της πόλης, Ζάουερλαντ, Αντρέας Χολστάιν, ο οποίος εκλέγεται με το CDU της Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Χολστάιν είχε πάει να φάει σε τουρκικό εστιατόριο της πόλης. Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, μόλις είχε παραγγείλει φαγητό όταν δέχτηκε την επίθεση.

«Είσαι ο δήμαρχος;»

Όπως κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ένας θαμώνας που βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ πλησίασε τον Αντρέας Χολστάιν. Τον ρώτησε αν ήταν πράγματι ο δήμαρχος.

Μετά, άρχισε να του φωνάζει πως κι εκείνος πεινάει και διψάει και διαμαρτυρήθηκε. Και φώναζε γιατί ήθελε να διαμαρτυρηθεί για τη συγκέντρωση πολλών προσφύγων στην περιοχή.

Μαχαίρι 30 εκατοστών

Ο δράστης είναι ένας 56χρονος άνδρας, πιθανότατα Γερμανός. Όπως έγινε γνωστό, χρησιμοποίησε μαχαίρι με λεπίδα μήκους 30 εκατοστών.

Για καλή τύχη του δημάρχου, το τραύμα στο λαιμό ήταν επιπόλαιο. Ύστερα από σύντομη νοσηλεία επέστρεψε στο σπίτι του. Ελαφρά τραυματίστηκε επίσης ένας υπάλληλος του καταστήματος που προσπάθησε να αποτρέψει την επίθεση.

Ο… διάσημος κύριος Χολστάιν

Ο δήμος του Ζάουερλαντ είχε γίνει πέρυσι γνωστός σε όλη τη χώρα, όταν δέχθηκε να φιλοξενήσει αριθμό προσφύγων πολύ μεγαλύτερο από αυτόν που του αναλογούσε με βάση την ποσόστωση στην οποία είχε καταλήξει η κυβέρνηση και τον πληθυσμό του των 18.000 κατοίκων. Για αυτόν τον λόγο του απονεμήθηκε μάλιστα το Εθνικό Βραβείο Ενσωμάτωσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέντε νεκροί και 36 τραυματίες από βομβαρδισμό σε αεροπορική βάση στην Κολομβία - Άλλοι 8 νεκροί από επίθεση σε ελικόπτερο της αστυνομίας
Οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει σε ποια από τις ένοπλες οργανώσεις που δρουν στην Κολομβία επιρρίπτουν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση, ωστόσο ο δήμαρχος της πόλης Κάλι έκανε λόγο για «ναρκωτρομοκρατία»
Οι δυνάμεις ασφαλείας εργάζονται δίπλα στα συντρίμμια μετά την έκρηξη ενός φορτηγού οχήματος κοντά σε μια βάση της Αεροδιαστημικής Δύναμης, η οποία προκάλεσε πολλαπλά θύματα στην Κολομβία
Τραμπ: Σε δύο εβδομάδες θα γνωρίζουμε αν θα υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία – Ο Ζελένσκι επιτίθεται στον Πούτιν που εξακολουθεί να βομβαρδίζει
«Τα σήματα που στέλνει η Ρωσία» υποδηλώνουν ότι προσπαθεί να αποφύγει μία διμερή συνάντηση, λέει ο Ζελένσκι - Οι όροι του Πούτιν για επίτευξη ειρήνης
Ο Ντόναλντ Τραμπ
2
Τι είναι οι «Μπλε Δράκοι» που τρομάζουν τους κολυμβητές – Το εντυπωσιακό αλλά επικίνδυνο θαλάσσιο πλάσμα
Σπάνιοι, εντυπωσιακοί και επικίνδυνοι: οι «Μπλε Δράκοι» έχουν προκαλέσει συναγερμό σε παραλίες της Μεσογείου, καθώς το τσίμπημά τους μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο
Μπλε δράκοι
Ο Τραμπ βλέπει τον εαυτό του ως Νίξον απέναντι στον Χρουστσόφ: «Αδύνατο να κερδίσεις πόλεμο χωρίς επίθεση στη χώρα – εισβολέα»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε φωτογραφία – σύγκριση με το ιστορικό «Kitchen Debate» του 1959 και επανέλαβε ότι αν ήταν στον Λευκό Οίκο ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 1
Ισραήλ: Εντολή Νετανιάχου για διαπραγματεύσεις απελευθέρωσης των ομήρων και κατάπαυση πυρός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι έδωσε το «πράσινο φως» για συνομιλίες με στόχο μια συμφωνία για τους ομήρους και μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, χωρίς ωστόσο να στείλει αντιπροσωπεία στο Κατάρ ή στην Αίγυπτο
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου 1