Κόσμος

Δημοσκόπηση: Αν είχαμε την Κυριακή εκλογές στη Γερμανία

Η διαφορά μεταξύ Χριστιανοδημοκρατικού (CDU) και Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) θα ήταν στήθος με στήθος!

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Infratest Dimap η οποία έγινε για λογαριασμό του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD το κόμμα της καγκελαρίου Μέρκελ θα λάμβανε 32% (-2% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του ARD), ενώ το κόμμα του κ. Σούλτς 31% (+3%).

Οι Πράσινοι (Die Gruenen) και η Αριστερά ( Die Linke) παραμένουν στο 8%, σταθερό παραμένει και το Φελελεύθερο Κόμμα (FDP) στο 6% (όριο εισόδου στη Βουλή 5%), ενώ το Κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (ΑfD) έχει πτώση μιας ποσοσταίας μονάδας και θα λάμβανε 11%.

Πρώτος στη λίστα των δημοφιλέστερων Γερμaνών πολιτικών βρίσκεται ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με 65% (+3%). Η δημοτικότητα της καγκελαρίου Μέρκελ αυξάνεται όμως κατα 5% και ανέρχεται σε 60%, καταγράφεται δηλαδή η υψηλότερη δημοτικότητά της από τον Σεπτέμβριο του 2015, λίγο πριν ξεσπάσει η προσφυγική κρίση οπότε και ανερχόταν σε 63%. Μετά την απόφασή της όμως να δεχτεί χιλιάδες πρόσφυγες στην Γερμανία η δημοτικότητά της είχε καταρρεύσει. Η δημοτικότητα του υποψήφιου καγκελαρίου των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς ανέρχεται στο 52% και καταγράφεται έτσι μια μείωση της τάξεως του 3%.

Τέλος, για το φλέγον θέμα της επικαιρότητας, τις προεκλογικές ομιλίες μελών της τουρκικής κυβενρησης οι Γερμανοί πολίτες έχουν σαφή άποψη: To 91% των ερωτηθέντων τάσσονται κατά των προεκλογικών εμφανίσεων Τούρκων πολιτικών εν όψει του δημοψηφίσματος και μόνο το 6% υπέρ. Το 77% μάλιστα τάσσεται υπέρ της απαγόρευσής τους και μόνον 19% θεωρεί ότι πρέπει να επιτραπούν. Επίσης, το 75% των ερωτηθέντων ζητά να κρατήσει αποφασιστική στάση η Γερμανία απέναντι στην Τουρκία στο θέμα αυτό και μόνο το 20% διαλλακτική, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση (του ARD).
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι