Κόσμος

Δημοσκόπηση στη Γερμανία: Νέο «χαστούκι» για τη Μέρκελ – Σαρώνουν οι Πράσινοι

Δημοσκόπηση του δεύτερου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ZDF λίγες μόνο μέρες πριν από τις εκλογές στο κρατίδιο της Έσσης (διεξάγονται την Κυριακή 28 Οκτωβρίου) καταγράφει νέα καθίζηση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Σοσιαλδημοκρατών (SPD) μετά τη Βαυαρία και δείχνει ότι μεγάλοι κερδισμένοι αναμένεται να είναι οι Πράσινοι (Die Gruenen).

Πιο συγκεκριμένα, τους Πράσινους προτίθεται να ψηφίσει το 22% (στις εκλογές του 2013 είχαν λάβει 11,1%), ενώ τους Χριστιανοδημοκράτες το 26% (το 2013 έλαβαν 38,3%) και τους Σοσιαλδημοκράτες το 20% (το 2013 είχαν λάβει 30,7%).

Την ακροδεξιά «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD), η οποία δεν είχε εισέλθει στο προηγούμενο τοπικό Κοινοβούλιο του Βίσμπαντεν, φέρεται να ψηφίζει το 12% και άρα το AfD να εισέλθει αυτή τη φορά αφού το όριο είναι 5%, τους Φιλελεύθερους (FDP) ψηφίζει το 8% (το 2013 έλαβαν μόλις 5,0%) και την Αριστερά (Die Linke) το 8% (το 2013 είχε λάβει 5,2%), σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση.

Υπενθυμίζεται ότι στο κρατίδιο της Έσσης όπου βρίσκεται η οικονομική μητρόπολη Φρανκφούρτη, συγκυβερνούν Χριστιανοδημοκράτες και Πράσινοι υπό τον πρωθυπουργό Φόλκερ Μπουφιέ (CDU).

Οι εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής στην Έσση αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μετά τις βαυαρικές, αφού ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις και για τον μεγάλο συνασπισμό του Βερολίνου υπό την καγκελάριο Μέρκελ, της οποίας επίσης η θέση θα μπορούσε να γίνει επισφαλής.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν σε Τραμπ: Πέτυχες την αλλαγή του καθεστώτος στα Στενά του Ορμούζ - Θα ανοίξουν αλλά όχι για εσένα
«Ο Τραμπ πέτυχε επιτέλους το όνειρό του για αλλαγή καθεστώτος - αλλά στο θαλάσσιο καθεστώς της περιοχής», ανέφερε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του ιρανικού Κοινοβουλίου
Στενά Ορμούζ
Διάγγελμα Τραμπ για τον πόλεμο στο Ιράν τα ξημερώματα της Πέμπτης – «Θα ανακοινώσει σημαντικές πληροφορίες»
Στις τελευταίες του δηλώσεις ο Τραμπ εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο πόλεμος των ΗΠΑ με το Ιράν μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες
Ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο για την Κατάσταση του Έθνους
Μπλόκο από δικαστή στον Τραμπ για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων στον Λευκό Οίκο
Έκρινε ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες πριν από την έναρξη των εργασιών - Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση, απορρίπτοντας ότι απαιτείται έγκριση του Κογκρέσου
Ο Ντόναλντ Τραμπ