Πέμπτη, 9 Μαΐ
19oC Αθήνα

Διώρυγα του Σουέζ: Συνεχίζεται η κυκλοφορία – 140 πλοία αναμένεται να περάσουν μέχρι τα μεσάνυχτα (pics, vid)

Διώρυγα του Σουέζ: Συνεχίζεται η κυκλοφορία – 140 πλοία αναμένεται να περάσουν μέχρι τα μεσάνυχτα (pics, vid)
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Η προσάραξη του Ever Given στη Διώρυγα του Σουέζ, που για σχεδόν μια εβδομάδα είχε μπλοκάρει το πέρασμα των πλοίων, επανεπιβεβαίωσε τη σημασία του αυτού του θαλάσσιου διαύλου. Αυτό δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι, ενώ μέχρι στιγμής έχουν περάσει τουλάχιστον 100 πλοία και προς τις δύο κατευθύνσεις. 

Η διέλευση πλοίων μέσω της Διώρυγας του Σουέζ ξανάρχισε το απόγευμα της Δευτέρας, μετά την αποκόλληση του μήκους 400 μέτρων πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given. Το πλοίο είχε προσαράξει στο σημείο από την 23η Μαρτίου και αποκολλήθηκε με την βοήθεια ρυμουλκών. Σχεδόν 113 πλοία πέρασαν από τη διώρυγα έως τις 09:00 ώρα Ελλάδας σήμερα το πρωί, όπως προέβλεπαν τα σχέδια των αιγυπτιακών Αρχών.

Δείτε φωτογραφίες:

Όπως ανακοίνωσε η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ, μετά την αποκόλληση του Ever Given σήμερα αναμένεται να περάσουν σήμερα 140 πλοία. Ο επικεφαλής της Αρχής, Οσάμα Ράμπι, δήλωσε πως 95 πλοία θα περάσουν έως τις 19:00 τοπική ώρα και άλλα 45 μέχρι τα μεσάνυχτα επιβεβαιώνοντας πως ελπίζει ότι τα πλοία που παραμένουν σε αναμονή θα έχουν περάσει σε τρεις με τέσσερις ημέρες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι, δήλωσε την Τρίτη (30/3) ότι η καθήλωση ενός τεράστιου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στη διώρυγα του Σουέζ επανεπιβεβαίωσε τη σημασία αυτού του θαλάσσιου διαύλου. «Δεν είχαμε ελπίσει κάτι τέτοιο, αλλά η μοίρα έκανε τη δουλειά της. Έδειξε και επανεπιβεβαίωσε την πραγματικότητα και τη σημασία” της διώρυγας, είπε προς το προσωπικό κατά την επίσκεψή του στην Αρχή της Διώρυγας στην Ισμαηλία.

Δείτε βίντεο:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις