Κόσμος

Λήξη συναγερμού στη Λιθουανία: Άνοιξε το αεροδρόμιο του Βίλνιους λόγων ύποπτων αερόστατων στον εναέριο χώρο

Tο ΝΑΤΟ απογείωσε ένα μαχητικό αεροσκάφος στον εναέριο χώρο στα βόρεια της Λιθουανίας
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Λιθουανία έκλεισε το πρωί της Κυριακής (13.09.2026) το αεροδρόμιο του Βίλνιους, ενώ το ΝΑΤΟ απογείωσε τουλάχιστον ένα μαχητικό αεροσκάφος αντιδρώντας στον πιθανό εντοπισμό ενός drone στον εναέριο χώρο της Λιθουανίας, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων.

Το μαχητικό αεροσκάφος απογειώθηκε από την πόλη Σιαουλιάι στα βόρεια της Λιθουανίας, σύμφωνα με το ίδιο κέντρο, όπου έχει αναπτύξει αεροσκάφη η Πολεμική Αεροπορία της Ιταλίας, στο πλαίσιο της αποστολής, NATO Baltic Air ⁠Defence.

Ο συναγερμός έληξε και το αεροδρόμιο λειτούργησε ξανά μετά περίπου από μία ώρα, σύμφωνα με το κέντρο διαχείρισης κρίσεων.

Ο μαραθώνιος του Βίλνιους που βρίσκονταν σε εξέλιξη στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας δεν διακόπηκε δήλωσαν οι διοργανωτές στο Reuters.

Χώρες που βρίσκονται στο ανατολικό άκρο του ΝΑΤΟ έχουν αναφέρει μία σειρά παραβιάσεων του εναέριου χώρου τους από drones που συνδέονται με την πολεμική διαμάχη από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πεδίο μάχης» η Γαλλία: Πάνω από 900 τραυματίες και 6.000 προσαγωγές – Φωτιές και δακρυγόνα «σκεπάζουν» Παρίσι, Λυών και Μασσαλία
Αστυνομικός κατηγορείται για βιαιοπραγία αφού εκτόξευσε δακρυγόνο με ευθεία βολή τραυματίζοντας σοβαρά στο πρόσωπο μαθητή λυκείου στην περιοχή του Παρισιού
Διαδηλωτές στο παρίσι
19
Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής Ρίμα Χασάν κατηγορείται ότι έριξε κάτω σημαίες του Ισραήλ και της ΕΕ: «Έβγαλα τη μία και η άλλη έπεσε», είπε
«Η ενέργειά μας αποτελεί μέρος της καταδίκης της συνεχιζόμενης γενοκτονίας που διαπράττει η ισραηλινή κυβέρνηση», είπε η ομάδα της Χασάν
Ρίμα Χασάν