Κόσμος

ΔΝΤ: Δεν πλήρωσε η Ελλάδα 465 εκατομμύρια ευρώ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας δεν προχώρησε σε επιστροφή περίπου 456 εκατομμυρίων ευρώ από αποθεματικούς πόρους που όφειλε σήμερα.

Tο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ θα εξετάσει σύντομα την αίτηση της χώρας για παράταση χρόνου αποπληρωμής της δόσης του δανείου που έληγε στις 30 Ιουνίου.

Ο Τζέρι Ράις, εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ, είπε σε γραπτή ανακοίνωση τα εξής:

“Η αποπληρωμή του αρχικού κεφαλαίου 360 εκατ. δολαρίων SDR (περίπου 456 εκατ. ευρώ) που όφειλε η Ελλάδα στο ΔΝΤ σήμερα δεν έχει παραληφθεί. Έχουμε ενημερώσει το διοικητικό συμβούλιο για την εξέλιξη αυτή. Οι οφειλές της Ελλάδας στο ΔΝΤ μέχρι σήμερα είναι συνολικά 1,6 δις δολλάρια SDR (περίπου 2,0 δις ευρώ). Η αίτηση των ελληνικών αρχών για παράταση χρόνου της αποπληρωμής που οφείλονταν στις 30 Ιουνίου αναμένεται να συζητηθεί από το διοικητικό συμβούλιο στις επόμενες εβδομάδες.”

Το ποσό των 456 εκατ. ευρώ αντλήθηκε από τους αποθεματικούς πόρους του ΔΝΤ (SDR) που μπορούν να χρησιμοποιήσουν κράτη-μέλη για διευκόλυνση σε επείγουσες περιπτώσεις και να επιστρέψουν στο Ταμείο. Η Ελλάδα άντλησε από τους πόρους αυτούς για να αποπληρώσει την δόση που χρωστούσε στις 12 Μαίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε Παλαιστίνιους και δημοσιογράφους κατά τη συγκομιδή ελιών
Παλαιστίνιοι χωρικοί, ακτιβιστές και αρκετοί δημοσιογράφοι έγιναν στόχος Ισραηλινών εποίκων κοντά σε φυλάκιο στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη, εν μέσω της περιόδου συγκομιδής των ελιών
Ο σύμβουλος ασφαλείας του Reuters, Γκραντ Μπόουντεν, βοηθά τον φωτογράφο του Reuters, Ρανίν Σαουάφτα, μετά από επίθεση ισραηλινών εποίκων
ΗΠΑ: Σάλος με χριστιανό Δημοκρατικό στο Τέξας – Ακολουθεί πορνοστάρ και μοντέλα OnlyFans στο Instagram
Ο Τζέιμς Ταλαρίκο, ανερχόμενος Δημοκρατικός στο Τέξας που προβάλλει τη χριστιανική του πίστη, δέχεται σφοδρή κριτική μετά τις αποκαλύψεις για τους λογαριασμούς που ακολουθεί στο Instagram
Ο βουλευτής του Τέξας Τζέιμς Ταλαρίκο μιλά σε μια συγκέντρωση