Κόσμος

Δολοφόνησαν δυο βουλευτές του Μεξικού

Δύο Μεξικανοί βουλευτές του κυβερνητικού Επαναστατικού Θεσμικού Κόμματος (PRI) του προέδρου Ενρίκε Πένια Νιέτο, δολοφονήθηκαν το Σαββατοκύριακο, όπως ανακοινώθηκε από συναφείς πηγές.

Ο Εδουάρδο Κάστρο, βουλευτής που εξελέγη κατά τη διάρκεια της εκλογικής αναμέτρησης της 1ης Ιουλίου στο Κοινοβούλιο της βορειοδυτικής Πολιτείας Σονόρα δολοφονήθηκε το Σάββατο από ενόπλους, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, κοντά στην κατοικία του στην πόλη Σιουδάδ Ομπρεγόν, σε απόσταση 1.700 χλμ από την Πόλη του Μεξικού, τονίζουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία προσδιορίζουν ότι το θύμα δέχθηκε και μία χαριστική βολή στο κεφάλι.

Η Πολιτεία της Σονόρα, που γειτνιάζει με το τμήμα των ΗΠΑ που βρέχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό, θεωρείται από τις περισσότερο πληττόμενες από το κύμα βίας που ακολουθεί την αντιπαλότητα των συμμοριών ναρκωτικών.

Την επομένη, έτερος βουλευτής του ιδίου κόμματος, το οποίο είχε κυβερνήσει αδιάλειπτα το Μεξικό από το 1929 έως το 2000, δολοφονήθηκε στην Πολιτεία του Μεξικού, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του ομοσπονδιακού διοικητικού διαμερίσματος της πρωτεύουσας.

Ο κυβερνήτης Χάιμε Σεράνο Σεδίγιο καταδίκασε τη δολοφονία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και ανακοίνωσε την τάχιστη έναρξη των ερευνών για να διαλευκανθούν οι συνθήκες της εκτέλεσης.

Από την πλευρά του, ο τοπικός Τύπος μετέδωσε πως ο βουλευτής εξέπνευσε στο νοσοκομείο μετά τα τραύματα που υπέστη από μικρό και αιχμηρό όπλο.

Τον περασμένο Αύγουστο ήδη το PRI θρήνησε τη δολοφονία ενός δημάρχου στην Πολιτεία Σαν Λουΐς Ποτότσι και του υπευθύνου της προεκλογικής του εκστρατείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συναγερμός στην Κύπρο για ύποπτο UAV: Απογειώθηκαν τα ελληνικά F16 – Πτήση της Aegean επέστρεψε στην Αθήνα
Τα ελληνικά F-16 που βρέθηκαν στο σημείο επαφής για την αναχαίτιση του ύποπτου UAV, δεν βρήκαν κάτι και έτσι επέστρεψαν στην Πάφο - Πτήση της Aegean προς Λάρνακα, αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Αθήνα
F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας
Το Ισραήλ βομβαρδίζει τον Λίβανο: Εκρήξεις σε Βηρυτό και υποδομές της Χεζμπολάχ – Εντολή εκκένωσης και νεκροί
Η Χεζμπολάχ ζητά εκδίκηση για τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ ενώ το Ισραήλ προσπαθεί να αποκεφαλίσει την σιιτική οργάνωση - Κατεδαφίστηκαν κτίρια και ξενοδοχείο - Πάνω από 50 οι νεκροί
REUTERS
Ανάλυση Politico: Γιατί ο σιωπηλός Μερτς παρακολουθούσε ανήμπορος τον λαλίστατο Τραμπ να επιτίθεται σε Ευρωπαίους ηγέτες
Πρόκειται για ένδειξη αδυναμίας ή για τακτική της γερμανικής διπλωματίας και του ίδιου του Μερτς να καταφύγει στην κολακεία ώστε να αποκομίσει περισσότερα στη συνέχεια από τον Τραμπ;
Τραμπ και Μερτς στο Οβάλ Γραφείο 18