Κόσμος

Δρέσδη: Ισλαμιστικά τα κίνητρα της δολοφονικής επίθεσης Σύρου εναντίον τουριστών

Λεπτομέρειες για το περιστατικό της 4ης Οκτωβρίου στη Δρέσδη όταν Σύρος επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον δύο τουριστών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εισαγγελίας στη Δρέσδη τα κίνητρα της δολοφονικής επίθεσης Σύρου εναντίον τουριστών ήταν ισλαμιστικά. Ο βασικός ύποπτος συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης (20.10.2020), στην πόλη της ανατολικής Γερμανίας.

Όπως αναφέρει το περιοδικό “Der Spiegel”, ο 20χρονος Σύρος φέρεται να επιτέθηκε εναντίον δύο ανδρών 55 και 53 ετών, τους οποίους τραυμάτισε σοβαρά. Λίγο αργότερα, ο πρώτος υπέκυψε στα τραύματά του. 

 

Ο ύποπτος έφθασε στην Γερμανία το 2015 και βρισκόταν σε καθεστώς ανοχής ενόψει της οριστικής διευθέτησης της αίτησης ασύλου του. Στον τόπο του εγκλήματος είχε βρεθεί και το μαχαίρι της επίθεσης.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS