Κόσμος

Δύο μεγάλα συνδικάτα του Χόλιγουντ κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Δύο από τα μεγαλύτερα συνδικάτα της αμερικανικής βιομηχανίας κινηματογράφου αποδοκίμασαν σήμερα την απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει προσωρινά την είσοδο στις ΗΠΑ σε πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών.

Το συνδικάτο Directors Guild of America (DGA), που αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των αμερικανών σκηνοθετών κινηματογράφου και τηλεόρασης, επέκρινε το διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ την Παρασκευή. “Το DGA πιστεύει βαθιά ότι οι καλλιτέχνες, ανεξάρτητα από την εθνική τους καταγωγή, τη θρησκεία τους ή το φύλο τους πρέπει να μπορούν να έρχονται στις ΗΠΑ για να παρουσιάζουν τη δουλειά τους”, δήλωσε.

“Οι πολιτικές που το εμποδίζουν αυτό, χωρίς απαραίτητη σκέψη, πρέπει να ανησυχούν όσους είναι προσηλωμένοι στην τέχνη και στον κινηματογράφο. Οι ανοικτές καλλιτεχνικές ανταλλαγές είναι στο επίκεντρο αυτού που είμαστε, είναι αυτό για το οποίο μιλούν όλο και περισσότερο οι ταινίες και η τηλεόραση –ενότητα της ανθρωπότητας, υπέρβαση των συνόρων και των πολιτισμών”, τόνισε το συνδικάτο.

Το SAG-AFTRA, ένα αμερικανικό συνδικάτο που εκπροσωπεί περισσότερους από 160.000 ηθοποιούς και κομπάρσους από όλο τον κόσμο, διακήρυξε την προσήλωσή του στην “ισότητα των ευκαιριών ανεξάρτητα από τη φυλή, το φύλο, τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή τη χώρα γέννησης. Πρόκειται για μια άφρονα μεταναστευτική πολιτική και εμείς θα υποστηρίζουμε τους καλλιτέχνες μας σε μόνιμη βάση”, επισήμανε, σύμφωνα με το περιοδικό Variety.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ και Βενεζουέλα στα πρόθυρα πολέμου: Ο Τραμπ στέλνει αεροπλανοφόρο για να διαλύσει τα καρτέλ ναρκωτικών – Αντιδρά ο Μαδούρο
«Μηχανεύονται νέο αιώνιο πόλεμο, υπόσχονταν πως δεν θα αρχίσουν ποτέ ξανά πόλεμο και κατασκευάζουν έναν πόλεμο τον οποίο θα αποτρέψουμε», τόνισε ο Νικολάς Μαδούρο
Ντόναλντ Τραμπ 5
«ΗΠΑ και Ρωσία κοντά στη λύση για την Ουκρανία – Σημαντικό ότι ο Ζελένσκι αναγνώρισε τις γραμμές των μετώπων», λέει το Κρεμλίνο
«Χαμηλός ο αντίκτυπος των νέων κυρώσεων στο πετρέλαιο», εκτίμησε ειδικός απεσταλμένος της Ρωσίας - «Η συνάντηση Τραμπ με Πούτιν δεν ακυρώθηκε αλλά αναβλήθηκε»
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν 39