Κόσμος

Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες

Οι βελγικές αρχές συνέλαβαν δύο ακόμη υπόπτους στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις στο Παρίσι με 130 νεκρούς, στις 13 Νοεμβρίου 2015, την ευθύνη για τις οποίες έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός εισαγγελέας της χώρας...

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα και μία γυναίκα χθες Τετάρτη στη διάρκεια εφόδου σε σπίτι.

“Θεωρούνται ύποπτοι ότι προμήθευσαν στον Χαλίντ Ελ Μπακράουι τα πλαστά έγγραφα, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποίησε για τις επιθέσεις στο Παρίσι”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Ο Μπακράουι εμπλέκεται στον σχεδιασμό των επιθέσεων στο Παρίσι και στην επίθεση αυτοκτονίας στο μετρό των Βρυξελλών που εξαπέλυσε τον περασμένο Μάρτιο στο πλαίσιο συντονισμένων επιθέσεων με 32 νεκρούς, ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς.

Ο Μπακράουι είχε νοικιάσει με ψευδή στοιχεία ένα διαμέρισμα στον δήμο Φόρεστ των Βρυξελλών όπου η αστυνομία που αναζητούσε τον ύποπτο Σαλάχ Αμπντεσλάμ είχε πραγματοποιήσει έφοδο εβδομάδες πριν από τις επιθέσεις στη βελγική πρωτεύουσα σκοτώνοντας έναν ύποπτο τζιχανιστή.

Επίσης ο ίδιος θεωρείται ότι είχε νοικιάσει ένα κρησφύγετο στην πόλη Σάρλερουά το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες για να προετοιμάσουν τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Η γυναίκα που συνελήφθη ονομάζεται Μέριεμ Ε.Μ και αργότερα αφέθηκε ελεύθερη υπο αυστηρούς όρους, ενώ ο άνδρας, ο Φαρίντ Κ., παραμένει υπο κράτηση και κατηγορείται επιπλέον για συμμετοχή στις ενέργειες τρομοκρατικής οργάνωσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έξι νεκροί και 16 τραυματίες από έκρηξη αερίου σε πολυκατοικία στο Σαράτοφ της Ρωσίας - 4 αγνοούμενοι
Το τελευταίο θύμα ήταν ένας άνδρας που ανασύρθηκε ζωντανός από τους διασώστες αφού παρέμεινε εγκλωβισμένος στα συντρίμμια επί έξι ώρες, όμως υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του
Έκρηξη από διαρροή αερίου στη Ρωσία
Η τελευταία επιθυμία του Ozzy Osbourne - «Θέλω να περάσω χρόνο με τα εγγόνια μου, όχι να πεθάνω σε δωμάτιο ξενοδοχείου»
«Δεν παίρνω ναρκωτικά. ούτε κάνω πια τον τρόπο ζωής ενός ροκ σταρ. Είμαι κάπως σαν σπιτόγατος. Δεν βγαίνω ποτέ έξω. Δεν συναναστρέφομαι ποτέ σε μπαρ - δεν πίνω»
Ο Ozzy Osbourne με δυο από τα εγγόνια του