Κόσμος

Δύο στρατιωτικοί των ΗΠΑ αγνοούνται στο νότιο Μαρόκο

Συμμετείχαν στα διεθνή γυμνάσια με την επωνυμία «African Lion 2026» -Συμμετέχουν 5.000 στρατιωτικοί από περισσότερες από 40 χώρες, καθώς και ειδικοί στην ασφάλεια και στην άμυνα
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ, δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί που συμμετείχαν στα διεθνή γυμνάσια με την επωνυμία «African Lion 2026» φέρονται ως αγνοούμενοι από χθες Σάββατο (02.05.2026) το βράδυ στο νότιο Μαρόκο.

«Δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί που συμμετείχαν στην African Lion 2026 αναφέρθηκαν ως αγνοούμενοι στις 2 Μαΐου 2026 στις 21:00 [23:00 ώρα Ελλάδας], στο Καπ Ντράα, στην περιοχή Ταν Ταν», ανέφεραν σήμερα στο Χ.

«Οι δυνάμεις του Μαρόκου, των ΗΠΑ και άλλων χωρών που συμμετέχουν στα γυμνάσια (…) ξεκίνησαν αμέσως συντονισμένες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, περιλαμβανομένων χερσαίων, αεροπορικών και θαλάσσιων μέσων», προστίθεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι FAR.

Από την πλευρά της, η Africom ανέφερε ότι ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να προσδιοριστούν οι συνθήκες της εξαφάνισης των δύο στρατιωτικών.

Τα στρατιωτικά γυμνάσια, που οργανώθηκαν από τις μαροκινές ένοπλες δυνάμεις FAR σε σύμπραξη με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, ξεκίνησαν επίσημα τη Δευτέρα (27.04.2026) στο Αγκαντίρ, στο νότιο Μαρόκο, σύμφωνα με τις FAR. Στα γυμνάσια, που προβλέπεται να διαρκέσουν έως τις Παρασκευή (08.05.2026), συμμετέχουν 5.000 στρατιωτικοί από περισσότερες από 40 χώρες, καθώς και ειδικοί στην ασφάλεια και στην άμυνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φονικός καύσωνας στην Ευρώπη: Παιδιά πεθαίνουν στη Γαλλία επειδή δεν ξέρουν κολύμπι, 43 νεκροί – Ρεκόρ ζέστης στην Ισπανία και συναγερμός σε Δανία και Σουηδία
Σε κόκκινο συναγερμό αύριο (25.06.2026) το 75% της Γαλλίας λόγω του καύσωνα - Απόγνωση σε Ισπανία, Ιταλία - Σπάνε ρεκόρ οι θερμοκρασίες
«Βράζει» η Γαλλία από τον καύσωνα
Ο υπουργός Εργασίας της Γαλλίας υπέρ της βερμούδας στο γραφείο εν μέσω καύσωνα: «Αν είναι καλοραμμένη, κανένα πρόβλημα»
«Εγώ φοράω κοστούμι και γραβάτα γιατί αυτό είναι το dress code ενός υπουργού» δήλωσε ο Ζαν-Πιερ Φαραντού - Τι ισχύει με τη βερμούδα στα γραφεία στη Γαλλία
Αστυνομία Γαλλία