Κόσμος

Δυτική Όχθη: Άλλος ένας Παλαιστίνιος νεκρός από Ισραηλινά πυρά

Νεκρός έπεσε από Ισραηλινά πυρά ένας Παλαιστίνιος στην Δυτική Όχθη. Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι ο άνδρας κρατούσε μαχαίρι.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, κανένας στρατιώτης δεν τραυματίστηκε στο επεισόδιο που σημειώθηκε κοντά στον εβραϊκό οικισμό Κίριατ Άρμπα, στη νότια Δυτική Όχθη. “Ένας Παλαιστίνιος πλησίασε ένα φυλάκιο ελέγχου των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας κοντά στο Κίριατ Άρμπα, με ένα μαχαίρι στο χέρι. Σε απάντηση, οι στρατιώτες πυροβόλησαν εναντίον του. Ο δράστης εξουδετερώθηκε”, ανέφερε η ανακοίνωση. Η παλαιστινιακή αστυνομία ανέφερε ότι το θύμα ήταν ο Ουαέλ Τζααμπάρι, 27 ετών.

Το Κίριατ Άρμπα βρίσκεται κοντά στη Χεβρώνα και στο παρελθόν σημειώθηκαν εκεί πολλές επιθέσεις Παλαιστινίων εναντίον εβραίων εποίκων.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου επιβεβαίωσε τον θάνατο του 27χρονου, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ωστόσο, ένας κάτοικος της Χεβρώνας, ο Άμπεντ αλ Μάουτι αλ Καουάσμι, ισχυρίστηκε ότι ο Τζααμπάρι σκοτώθηκε από έναν Ισραηλινό έποικο ο οποίος “σταμάτησε ξαφνικά το αυτοκίνητό του και τον πυροβόλησε”. Ο Αλ Καουάσμι είπε ότι άκουσε τέσσερις πυροβολισμούς και ότι το θύμα δεν κρατούσε “ούτε μαχαίρια, ούτε τίποτα”.

Ο Τζααμπάρι είναι ο πρώτος Παλαιστίνιος που σκοτώνεται από τον στρατό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τον περασμένο Ιούλιο, όταν ένας άλλος Παλαιστίνιος μπήκε στον εβραϊκό οικισμό Αντάμ και μαχαίρωσε τρεις ανθρώπους προτού πέσει νεκρός από τα πυρά στρατιωτών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αράχνες–«ζόμπι»: Ο μύκητας που προκαλεί τρόμο και θυμίζει το The Last of Us
Μύκητας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα μετατρέπει αράχνες σε πραγματικά «ζόμπι», ένα φαινόμενο που τρομάζει κατοίκους και κηπουρούς σε όλο τον κόσμο, ενώ θυμίζει το σύμπαν της σειράς The Last of Us, γράφει η Wall Street Journal
Αράχνη
Τουρκικά λιμάνια ζητούν από τα πλοία να δηλώσουν ότι δεν έχουν σχέση με το Ισραήλ
Η εξέλιξη έρχεται λίγους μήνες μετά την απόφαση της Άγκυρας να διακόψει τις εμπορικές συναλλαγές με το Τελ Αβίβ, οι οποίες υπολογίζονταν σε περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, λόγω του πολέμου στη Γάζα
Λιμάνι στην Τουρκία