Κόσμος

Δυτική Όχθη: Δύο μαχητές της οργάνωσης «Ισλαμικός Τζιχάντ» σκοτώθηκαν από δυνάμεις του Ισραήλ

Οι ένοπλοι Παλαιστίνιοι ήταν καταζητούμενοι για μια φονική επίθεση κατά Ισραηλινών αμάχων στις 6 Ιανουαρίου 2024

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν σήμερα (16.04.2025) ότι σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους «τρομοκράτες» στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σε περιοχή όπου η οργάνωση «Ισλαμικός Τζιχάντ» δήλωσε ότι δύο μαχητές της έχασαν την ζωή τους. 

Τόσο οι αρχές του Ισραήλ όσο και ο Ισλαμικός Τζιχάντ ανέφεραν ότι οι δύο άνδρες σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών στη Μισίλια, ένα χωριό κοντά στην Τζενίν στην βόρεια Δυτική Όχθη.

«Μετά από ανταλλαγή πυρών, οι τρομοκράτες Μοχάμαντ Ζακάρνεχ και Μαρούχ Χουζάιμια (…) εξοντώθηκαν» ανέφερε ο στρατός του Ισραήλ.

Ο Ζακάρνεχ ήταν καταζητούμενος για τη συμμετοχή του «στη φονική τρομοκρατική επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στην πόλη Αλ Φουντούκ, κατά την οποία δολοφονήθηκαν τρεις Ισραηλινοί πολίτες», πρόσθεσε στην συνέχεια.

Ο Χουζάιμια ήταν επίσης καταζητούμενος για τον ίδιο λόγο. Είχε απελευθερωθεί από τις ισραηλινές φυλακές κατά την ανταλλαγή Παλαιστίνιων κρατουμένων με τους ομήρους που κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι Ταξιαρχίες αλ Κοντς, η ένοπλη πτέρυγα του Ισλαμικού Τζιχάντ, επιβεβαίωσαν τον θάνατο των δύο ανδρών. Ο Ζακάρνεχ ήταν 23 ετών και ο Χουζάιμια 19.

Εξάλλου, ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι ο ισραηλινός στρατός μπήκε στην Ιεριχώ, στη νότια Δυτική Όχθη, με θωρακισμένα οχήματα.

Η Δυτική Όχθη είναι παλαιστινιακό έδαφος, κατεχόμενο από το Ισραήλ από το 1967 και πλέον απειλείται με προσάρτηση από μέλη της κυβέρνησης του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μια από τις δεξιότερες στην ιστορία του Ισραήλ.

Από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, τον Οκτώβριο του 2023, τουλάχιστον 921 Παλαιστίνιοι, κάποιοι εκ των οποίων ήταν μαχητές αλλά πολλοί ήταν πολίτες, έχουν σκοτωθεί από στρατιώτες ή Ισραηλινούς εποίκους στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με στοιχεία της Παλαιστινιακής Αρχής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παλαιστινιακό κράτος: Συγκεντρώσεις στη Δυτική Όχθη για τις διεθνείς αναγνωρίσεις
Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν σε πολλές πόλεις της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης για να γιορτάσουν το κύμα αναγνωρίσεων του παλαιστινιακού κράτους, σε ένα κλίμα ανάμικτης χαράς και πικρίας
Παλαιστίνιοι συγκεντρώνονται για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες των δυτικών χωρών που αναγνωρίζουν το παλαιστινιακό κράτος
Συγκλονιστικό βίντεο από τον Αμερικανικό βομβαρδισμό στο Ιράν: Πως η βόμβα «τρυπάει» το έδαφος
Η αμερικανική βόμβα MOP ήταν το κύριο όπλο στην επιχείρηση, καθώς είναι η μόνη βόμβα που θα ήταν ικανή να καταστρέψει την βαθιά οχυρωμένη πυρηνική εγκατάσταση του Φορντό
iran
6
Γάζα: Η Ινδονησία έτοιμη να στείλει 20.000 στρατιώτες για διεθνή δύναμη
Ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Πραμπόβο Σουμπιάντο, διαβεβαίωσε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι η χώρα του είναι διατεθειμένη να αναπτύξει στρατεύματα στο πλαίσιο μιας διεθνούς αποστολής σταθεροποίησης στη Γάζα
Ο Πρόεδρος της Ινδονησίας, Πραμπόβο Σουμπιάнто, απευθύνεται στην 80ή Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών 2