Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Έδιωξαν όλους τους Αγανακτισμένους εξω απο το κτίριο της ΕΚΤ

Έδιωξαν όλους τους Αγανακτισμένους εξω απο το κτίριο της ΕΚΤ

Η γερμανική αστυνομία συνέχισε την εκκένωση του καταυλισμού των μελών του αντικαπιταλιστικού κινήματος «Occupy Frankfurt», του παλαιοτέρου και πιο μαζικού κινήματος «αγανακτισμένων» στην Ευρώπη, έπειτα από σχετική απόφαση της γερμανικής δικαιοσύνης.

Ορισμένοι από τους «αγανακτισμένους» βοηθούσαν μάλιστα τους αστυνομικούς να αποσυναρμολογήσουν τις σκηνές τους, ενώ άλλοι παρέμεναν καθισμένοι και με απάθεια έκαναν τον απολογισμό του εγχειρήματός τους, μίας περιπέτειας διάρκειας 10 μηνών, την ώρα που φορτηγά απομάκρυναν στρώματα και υπνόσακους, ανέφεραν δημοσιογραφικές πηγές από την περιοχή.

Περί τις 17:30 (ώρα Ελλάδος) και τα τελευταία μέλη του αντικαπιταλιστικού κινήματος είχαν εγκαταλείψει αυτοβούλως τον καταυλισμό, ο οποίος είχε στηθεί στις παρυφές μίας πλατείας έξω από την έδρα της ΕΚΤ. Μία δεκάδα από αυτούς μόνον, επέλεξαν να καθίσουν μπροστά από το σύμβολο του ευρώ, περιμένοντας από την αστυνομία να τους απομακρύνει, χωρίς ωστόσο να προβάλλουν αντίσταση.

Η δημαρχία είχε ζητήσει από τους «αγανακτισμένους» να διαλύσουν τον καταυλισμό τους έως τα τέλη Ιουλίου, με αποτέλεσμα τα μέλη του κινήματος να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, ευελπιστώντας σε μία ευνοϊκή απόφαση.

Μολαταύτα, σήμερα το δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές τους, κρίνοντας -σύμφωνα με την ανακοίνωσή του σκεπτικού του–πως οι «σκηνές, οι παράγκες, οι καρέκλες και καθίσματα», που είχαν εγκατασταθεί στον καταυλισμό «δεν συνιστούν απαραίτητα συστατικά στοιχεία» για την διαμαρτυρία τους και την έκφραση της γνώμης.

Το δικαστήριο έδειξε επίσης κατανόηση στα επιχειρήματα της δημαρχίας για τα προβλήματα υγιεινής στον καταυλισμό, ο οποίος είχε πλημμυρίσει ποντίκια.

Η περιοχή είχε εκκενωθεί για πρώτη φορά από την αστυνομία τον Μάιο, αλλά όχι με επιμέλεια και για λόγους ασφαλείας κατά τη διάρκεια των αντικαπιταλιστικών διαδηλώσεων στην οικονομική πρωτεύουσα της Γερμανίας, που είχαν δημιουργήσει στο κέντρο της Φρανκφούρτης συνθήκες κατάστασης πολιορκίας.

Το Occupy Frankfurt, όπως και άλλα ομοειδή κινήματα που αντλούν έμπνευση από το αμερικανικό Occupy Wall Street, μάχεται κατά «της εξουσίας του καπιταλισμού, του χρήματος και των τραπεζών».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε