Κόσμος

Δούναβης: Η λειψυδρία αποκάλυψε ναυάγια πλοίων των Ναζί μετά από 80 χρόνια

Tα συγκεκριμένα πλοία βυθίστηκαν από τους ίδιους τους Ναζί κατά την υποχώρησή τους - Αγωνία για το εάν περιέχουν πυρομαχικά
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η εικόνα στον Δούναβη μοιάζει να βγαίνει από άλλη εποχή. Η παρατεταμένη ξηρασία έχει ρίξει τη στάθμη του ποταμού σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα δεκάδες πλοία από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους ύστερα από περίπου οκτώ δεκαετίες.

Σύμφωνα με το Reuters, τα πλοία αναδύθηκαν στον Δούναβη, στο τμήμα του ποταμού που περνά από το Πράχοβο της Σερβίας. Οι εικόνες προκαλούν δέος, καθώς τα κουφάρια των πολεμικών σκαφών ξεπροβάλλουν μέσα από τα νερά, θυμίζοντας τις πιο σκοτεινές στιγμές της ευρωπαϊκής ιστορίας.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, υπάρχουν μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες ότι στο εσωτερικό ορισμένων από τα πλοία ενδέχεται να βρίσκονται ακόμη μη χρησιμοποιημένα πυρομαχικά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα πάντα με το Reuters, τα συγκεκριμένα πλοία βυθίστηκαν από τους ίδιους τους Ναζί κατά την υποχώρησή τους, ώστε να μην πέσουν στα χέρια του Σοβιετικού Στρατού, ο οποίος προέλαυνε στην περιοχή κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσής του.

Σήμερα, η ξηρασία και η δραματική πτώση της στάθμης του Δούναβη έφεραν ξανά στην επιφάνεια αυτά τα σιωπηλά απομεινάρια του πολέμου, μετατρέποντας τον ποταμό σε ένα υπαίθριο ιστορικό μνημείο που υπενθυμίζει τις πληγές που άφησε πίσω του ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Telegraph: Η «μυστική» επιστολή του Χαμενεΐ στον Πούτιν που ζητά από τη Μόσχα προηγμένα συστήματα αεράμυνας στην Τεχεράνη
Ο Ιρανός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας εξήγησε ότι το έργο στοχεύει να βοηθήσει την Τεχεράνη «να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις φυσικού αερίου, διευκολύνοντας παράλληλα την πώληση ρωσικού φυσικού αερίου σε γειτονικές χώρες»
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συναντά τον επικεφαλής του ιρανικού Συμβουλίου Ασφαλείας Μοχσέν Ρεζάι στη Μόσχα