Κόσμος

ΕΕ για Αφγανιστάν: Με το καθεστώς των Ταλιμπάν όλες οι γυναίκες διατρέχουν κίνδυνο διωγμού

Οι περιορισμοί που επέβαλε το de facto καθεστώς των Ταλιμπάν σημαίνουν πως όλες οι γυναίκες και τα κορίτσια στο Αφγανιστάν διατρέχουν κίνδυνο να υποστούν διωγμό και κατά συνέπεια δικαιούνται γενικά καθεστώς προσφύγων στην Ευρώπη. Αυτό έκρινε την Πέμπτη (26.01.2023) ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Άσυλο (EUAA).

Η εκτίμηση του οργανισμού της ΕΕ βασίζεται στα εντεινόμενα μέτρα καταστολής στο Αφγανιστάν, που έχουν επιβληθεί από τους Ταλιμπάν και απαγορεύουν ή περιορίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την πρόσβαση των γυναικών και των κοριτσιών στην παιδεία και στην εργασία, την ελευθερία της κίνησης και την ελευθερία της έκφρασης.

Διατυπώθηκε στο πλαίσιο της νέας έκθεσης του οργανισμού για το Αφγανιστάν, η οποία συντάχθηκε σε συντονισμό με κράτη της ΕΕ.

Οι 27 απαιτείται να λαμβάνουν υπόψη τις εκθέσεις του EUAA όταν χειρίζονται αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου, θύμισε εκπρόσωπος του οργανισμού χθες Πέμπτη. Πάντως, διευκρίνισε, τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν είναι νομικά υποχρεωμένα να προσφέρουν άσυλο σε όλες τις Αφγανές που το ζητούν, οι αποφάσεις λαμβάνονται από κάθε κυβέρνηση ξεχωριστά και κατά περίπτωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ