Κόσμος

“Έφαγε πόρτα” τελικά ο Στρος Καν στο ευρωκοινοβούλιο

Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος Καν, ακύρωσε την συμμετοχή του σε εκδήλωση του Ευρωκοινοβουλίου ύστερα από τις διαμαρτυρίες βουλευτών, ανάμεσά τους και γυναίκες.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Στρος Καν ήταν προσκεκλημένος από ένα δίκτυο αξιωματούχων της ΕΕ κάτω των 40 ετών (EU40) για να συμμετάσχει σε διοργάνωση με θέμα την οικονομική κρίση την προσεχή Τρίτη, μαζί με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν Κλοντ Τρισέ.

“Ο DSK ανακοίνωσε ότι ελιναι υποχρεωμένος να αρνηθεί να παραστεί στην εκδήλωση του EU40 στις 27 Μαρτίου. Ο Γιούνκερ και ο Τρισέ θα βρίσκονται όμως στο πάνελ”, έγραψε χθες το βράδυ στο Twitter ο Αλεξάντερ Αλβάρο, γερμανός φιλελεύθερος ευρωβουλευτής και υπεύθυνος της πρωτοβουλίας αυτής.

Τρεις γυναίκες ευρωβουλευτές–η Ζίτα Γκουρμάι και η Βερονίκ ντε Κέιζερ από τους Σοσιαλιστές και η Ιζαμπέλ Ντιράν από τους Πράσινους– χαρακτήρισαν χθες την πρόσκληση προς τον DSK “ανάρμοστη” σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτζ.

“Οι γυναικείες οργανώσεις, οι οποίες έχουν ενημερωθεί για την έλευσή του, είναι πλήρως κινητοποιημένες”, είπαν οι ίδιες.

Ο Στρος Καν θα ανακριθεί στη Γαλλία στις 28 Μαρτίου για την εμπλοκή του σε μία υπόθεση μαστροπείας σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη Λιλ, στη βόρεια Γαλλία. Γάλλος δικαστής θα αποφασίσει αν θα απευθύνει εις βάρος του κατηγορίες.

“Θα πρέπει επομένως να είναι σαφές ότι το να προσφέρουμε βήμα στον κύριο Στρος Καν σε αυτή την συγκυρία θα ήταν πρόωρο και άκρως ανάρμοστο όσο εξακολουθεί να υπόκειται σε μια διαδικασία ποινικού χαρακτήρα”, επισήμανε από την πλευρά του σε επιστολή προς στον πρόεδρο Σουλτς ο Ολλανδός ευρωβουλευτής Ντερκ Γιαν Επίνκ.

Ο Στρος Καν, γάλλος σοσιαλιστής πολιτικός, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το αξίωμά του τον περασμένο χρόνο, αφού κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση εις βάρος καμαριέρας στη Νέα Υόρκη. Οι εισαγγελείς έκλεισαν την υπόθεση όταν θεωρήθηκε αναξιόπιστη η καμαριέρα ως μάρτυρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ντεπαρντιέ: “Θα υποδυθώ τον Στρος Καν γιατί τον μισώ”

 

“Κατσάδα” φοιτητών στον Στρος Καν για την καμαριέρα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σαουδική Αραβία: Στόχος των επιθέσεων των Χούθι οι εγκαταστάσεις της Saudi Aramco στην Ερυθρά Θάλασσα
Ο δίαυλος της Ερυθράς Θάλασσας είναι πλέον ζωτικής συμμαχίας για το Ριάντ μετά το αποκλεισμό από την Τεχεράνη των Στενών του Ορμούζ στην ανατολική πλευρά της αραβικής χερσονήσου
Στήλη καπνού υψώνεται, καθώς οι Χούθι της Υεμένης, που είναι προσκείμενοι στο Ιράν, πραγματοποίησαν επιχειρήσεις με στόχο τις εγκαταστάσεις της Saudi Aramco στο Τζιζάν και το Γιανμπού
Εκτός ελέγχου οι φωτιές σε Γαλλία και Ισπανία: Χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, απόκοσμες εικόνες
Στην περιοχή της Ζιρόντ, γνωστή παγκοσμίως για τους αμπελώνες της και την παραγωγή κρασιού, και την γειτονική περιοχή της Λαντ, οι πυρκαγιές έχουν προκαλέσει την απομάκρυνση τουλάχιστον 141.000 ανθρώπων
Φωτιά στην Ισπανία
16