Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Αιματηρό τέλος στην ομηρία στο καφέ με τους ομήρους στο Σίδνεϊ! – Δυο νεκροί – Τρείς σε κρίσιμη κατάσταση! – ΔΕΙΤΕ LIVE

Αιματηρό τέλος στην ομηρία στο καφέ με τους ομήρους στο Σίδνεϊ! – Δυο νεκροί – Τρείς σε κρίσιμη κατάσταση! – ΔΕΙΤΕ LIVE

– Η αστυνομία εξαπέλυσε έφοδο στο καφέ του Σίδνεϊ όπου ένας ένοπλος κρατούσε ομήρους
– Πληροφορίες για δυο νεκρούς – Τον δράστη και έναν όμηρο
– Τρείς από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση
– Συγκλονιστικές εικόνες μεταδίδει η αυστραλιανή τηλεόραση
– Ποιός είναι ο δράστης της ομηρίας
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΔΝΕΙ

Η αστυνομία εξαπέλυσε έφοδο κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη (τοπική ώρα) στο καφέ στο Σίδνεϊ, όπου ένας ένοπλος κρατούσε ομήρους και είχε αναρτήσει ένα ισλαμιστικό λάβαρο από το πρωί.

Μια σειρά ισχυρών εκρήξεων ακούστηκε λίγο πριν από τις 02:30 (17:30 ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλλαν στο χώρο του καφέ.


Λίγη ώρα αργότερα όμηροι άρχισαν να βγαίνουν από το κατάστημα, συνοδευόμενοι από αστυνομικούς, ενώ ορισμένοι μεταφέρθηκαν από αστυνομικούς στα χέρια και σε φορεία.
Μια ομάδα πυροτεχνουργών της αστυνομίας και ένα ειδικό ρομπότ για την εξουδετέρωση βομβών μπήκε στο καφέ.
Δεν είναι σαφές εάν ανάμεσα στα πρόσωπα που βγήκαν από το καφέ συμπεριλαμβάνεται ο ένοπλος, τον οποίο νωρίτερα η αστυνομία κατονόμασε ως τον Μαν Χαρόν Μονίς, έναν Ιρανό πρόσφυγα και αυτοαποκαλούμενο σεΐχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα διεθνή και τα αυστραλιανά ΜΜΕ υπάρχουν δυο νεκροί. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι δημοσιογράφοι που είναι στην περιοχή, εκτός από τους δυο νεκρούς είναι και άλλοι 3 σε κρίσιμη κατάσταση. Συνολικά έχουν μετρήσει 7 ανθρώπους να έχουν μεταφερθεί με φορεία έξω από το καφέ.

Σύμφωνα με το CNN, την στιγμή της εισβολής, οι αστυνομικοί έριξαν χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.

Η ταυτότητα του δράστη

Πηγή η οποία πρόσκειται στην αστυνομία της Αυστραλίας ανέφερε ότι ένας Ιρανός μετανάστης—ο οποίος έχει καταδικαστεί για σεξουαλική επίθεση και είναι γνωστός στις αρχές διότι έχει στείλει απειλητικές επιστολές στις οικογένειες Αυστραλών στρατιωτών οι οποίοι έχουν σκοτωθεί στο εξωτερικό—είναι ο ένοπλος ο οποίος κρατάει άγνωστο αριθμό ομήρων σε ένα καφέ στο Σίδνεϊ.
Ο Μαν Χαρόν Μονίς, Ιρανός μετανάστης και αυτοαποκαλούμενος σεΐχης, παραμένει μέσα στο καφέ περίπου 15 ώρες αφότου ξεκίνησε η ομηρία.

πηγη ΦΩΤΟ: REUTERS – EPA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε