Κόσμος

Έφοδος της αστυνομίας στα σπίτια της χρυσής κληρονόμου της L’ Oreal

Μία πρώην λογίστρια της κ. Μπετανκούρ κατάγγειλε ότι η πολυεκατομμυριούχος έχει δώσει πολλά χρήματα σε πολιτικούς ακόμα και στον ίδιο τον Σαρκοζί.

Η γαλλική αστυνομία ερεύνησε σήμερα τα σπίτια της πλουσιότερης γυναίκας της χώρας Λιλιάν Μπετανκούρ και του στενού φίλου της φωτογράφου Φρανσουά-Μαρί Μπανιέ αναζητώντας στοιχεία για το οικονομικό σκάνδαλο που έχει ταρακουνήσει όλη τη Γαλλία και έχει αγγίξει σαφώς και το συντηρητικό κόμμα του πρόεδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

Οι επιδρομές στα δύο σπίτια έγιναν για να βρεθούν στοιχεία για τα πανάκριβα δώρα, αξίας πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ, που λέγεται ότι μοίραζε χωρίς ιδιαίτερη σκέψη η κληρονόμος της γιγάντιας εταιρείας καλλυντικών, Ορεάλ.

Μία πρώην λογίστρια της κ. Μπετανκούρ κατάγγειλε ότι η πολυεκατομμυριούχος και ο πρώην σύζυγός της έχουν δώσει πολλά παράνομα χρήματα σε συντηρητικούς πολιτικούς, περιλαμβανόμενου και του κ. Σαρκοζί που χρηματοδοτήθηκε από την πάμπλουτη κληρονόμο για την προεκλογική του εκστρατεία του 2007.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει το μοντέλο του Onlyfans που είχε εντοπιστεί ετοιμοθάνατο στο Ντουμπάι: «Εκατομμυριούχοι με κακοποίησαν και απείλησαν να με σκοτώσουν»
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ που επέζησε από άγρια επίθεση που δέχτηκε στο Ντουμπάι το 2025, περιγράφει τον εφιάλτη που βίωσε, καταγγέλλει τις αρχές του Εμιράτου για συγκάλυψη και ζητά δικαιοσύνη
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ
Reuters: Οι κίνδυνοι για τον Τραμπ από το «Βατερλό» στο Ιράν, «ζοφερές οι συνέπειες του αδιεξόδου»
«Η συνέχιση του πολέμου θα ασκούσε περαιτέρω πίεση στον Τραμπ, τα ποσοστά του οποίου στις δημοσκοπήσεις μειώνονται ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο τον Νοέμβριο»
Ντόναλντ Τραμπ