Κόσμος

Έφυγε ο Γάλλος ηθοποιός Μπερνάρ Ζιροντό

Ένας από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς της γενιάς του στη Γαλλία, ο Μπερνάρ Ζιροντό, που ήταν επίσης επιτυχημένος σκηνοθέτης και συγγραφέας, πέθανε σήμερα σε ηλικία 63 ετών από καρκίνο.

Ο ηθοποιός, ο οποίος είχε αποκαλύψει το 2001 ότι είχε προσβληθεί από καρκίνο των νεφρών που έκανε μετάσταση στους πνεύμονες το 2006, πέθανε σε νοσοκομείο του Παρισιού.

Γεννημένος στη Λα Ροσέλ το 1947, ο Μπερνάρ Ζιροντό έπαιξε με μπρίο το ρόλο του ρομαντικού γόη της κωμωδίας και του τραγικού ήρωα, προτού περάσει με επιτυχία σε εκείνον του σκηνοθέτη και του συγγραφέα. Ένας από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς της δεκαετίας του 1980, έπαιξε σε πολλές γαλλικές κωμωδίες (“Et la tendresse bordel!” το 1977 ή “Papy fait de la resistance” το 1983), αλλά διέπρεψε και σε άλλα είδη όπως το μελόδραμα με το “Passion d’amour” του ιταλού Ετόρε Σκόλα.

Ηθοποιός με ευρεία γκάμα, συνεργάστηκε κυρίως με τους γάλλους σκηνοθέτες Κλοντ Μίλερ, Πατρίς Λεκόντ, Ολιβιέ Ασαγιάς και Φρανσουά Οζόν. Υπέγραψε επίσης δύο ταινίες μυθοπλασίας (“L’ autre” το 1990 και “Les caprices du fleuve” το 1996) και ντοκιμαντέρ, καθώς και μια δωδεκαριά μυθιστορήματα και αφηγήματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πατέρας πήγε να πάρει τσιγάρα και δεν επέστρεψε ποτέ: Μετά από 55 χρόνια αποκαλύφθηκε πως ήταν θαμμένος στο υπόγειο
Τα παιδιά του δεν πείστηκαν ποτέ από τα λεγόμενα της μητέρας τους που ισχυρίζονταν πως τους εγκατέλειψε - «Όποιο μυστικό κι αν είχε, το πήρε μαζί της στον τάφο»
Πατέρας πήγε να πάρει τσιγάρα και δεν επέστρεψε ποτέ: Μετά από 55 χρόνια αποκαλύφθηκε πως ήταν θαμμένος στο υπόγειο