Κόσμος

Έγινε… Ελλάδα η Αυστραλία! Πέντε πρωθυπουργοί σε 8 χρόνια! Ο Τέρνμπουλ κέρδισε Άμποτ

Ο αυστραλός πολυεκατομμυριούχος Μάλκομ Τέρνμπουλ κέρδισε σήμερα την ψηφοφορία στο συντηρητικό Φιλελεύθερο Κόμμα με αντίπαλο τον πρωθυπουργό, Τόνι Άμποτ, ο οποίος θα πρέπει τώρα να του παραχωρήσει τη θέση του επικεφαλής της κυβέρνησης, μόλις δύο χρόνια από την άνοδό του στην εξουσία, και η χώρα θα αποκτήσει τον πέμπτο πρωθυπουργό της μέσα σε οκτώ χρόνια.

Ο 60χρονος Μάλκομ Τέρνμπουλ, πρώην δικηγόρος και πρώην τραπεζίτης, συγκέντρωσε 54 ψήφους στην ψηφοφορία που διεξήχθη στην κοινοβουλευτική ομάδα του Φιλελεύθερου Κόμματος που μετέχει στον συντηρητικό συνασπισμό που βρίσκεται στην εξουσία, ανακοίνωσε ένας συντηρητικός βουλευτής.

Ο πρωθυπουργός, η δημοτικότητα του οποίου μειώνεται ολοένα και περισσότερο, συγκέντρωσε 44 ψήφους.

Η υπουργός Εξωτερικών Τζούλια Μπίσοπ εξελέγη αναπληρώτρια πρόεδρος του κόμματος.

Με μια δήλωσή του που αιφνιδίασε, ο Μάλκομ Τέρνμπουλ, ένας από τους πιο προβεβλημένους υπουργούς της κυβέρνησης, είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα πως παραιτείται από τη θέση του υπουργού Επικοινωνίας για να διεκδικήσει από τον Τόνι Άμποτ την ηγεσία του κόμματος.

Ο ίδιος εξήγησε πως επέλεξε να συγκρουσθεί με τον πρωθυπουργό επειδή οι συντηρητικοί κινδυνεύουν να χάσουν τις επόμενες εκλογές. Όπως ήταν υποχρεωμένος να κάνει, ο πρωθυπουργός οργάνωσε τότε την ψηφοφορία στο Φιλελεύθερο Κόμμα.

Ο Μάλκομ Τέρνμπουλ, πρώην δικηγόρος που έγινε εκατομμυριούχος, θα γίνει ντε φάκτο ο επόμενος πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στο έλεος 20 πυρκαγιών η Ισπανία - Η ΕΕ κινητοποιεί εναέριες και επίγειες δυνάμεις
Η νότια Ευρώπη και η μεσογειακή λεκάνη βιώνουν μία από τις χειρότερες περιόδους πυρκαγιών που έχουν καταγραφεί ποτέ - Στη δυσκολότερη θέση Ελλάδα, Τουρκία, Γαλλία, Σλοβακία και οι βαλκανικές χώρες
Πυροσβέστες