Κόσμος

Έγραψε ιστορία η Ταϊβάν! Νομιμοποίησε τους γάμους ομοφυλοφίλων [pics]

Λαοθάλασσα έξω από το κοινοβούλιο της Ταϊβάν την ώρα που διεξαγόταν η ιστορική πλειοψηφία.

Το κοινοβούλιο της Ταϊβάν νομιμοποίησε σήμερα τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, κάνοντας τη χώρα την πρώτη στην Ασία που κάνει αυτό το βήμα, δύο χρόνια μετά την ιστορική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

taiwan marriage

Οι Ταϊβανέζοι βουλευτές ψήφισαν με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ ενός νομοσχεδίου που επιτρέπει στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να “συνάπτουν αποκλειστικές, μόνιμες ενώσεις” καθώς και ένα άρθρο που τους επιτρέπει να ζητούν την εγγραφή αυτών των ενώσεων στο “μητρώο γάμων”.

taiwan marriage

Η εκπρόσωπος του υπουργικού συμβουλίου Κόλας Γιοτάκα εξήγησε ότι κάποιοι βουλευτές επιθυμούσαν να αντικατασταθεί στο νομοσχέδιο η λέξη “γάμος” με τη λέξη “ένωση” προκειμένου να καθησυχαστούν οι πιο συντηρητικοί.

taiwan marriage

“Ο πρωθυπουργός προέτρεψε τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να στηρίξουν την πρόταση του υπουργικού συμβουλίου. Η ιστορική τους κίνηση θα βοηθήσει την κοινωνία της Ταϊβάν να σημειώσει μεγάλη πρόοδο”, πρόσθεσε η Γιοτάκα.

taiwan marriage

Το χρονικό της ιστορικής απόφασης

Το 2017 το Ανώτατο Δικαστήριο της Ταϊβάν έκρινε ότι τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια έχουν δικαίωμα να παντρεύονται. Τότε είχε δώσει διορία στο κοινοβούλιο της χώρας να ψηφίσει τη σχετική νομοθεσία μέσα σε δύο χρόνια, ως τις 24 Μαΐου 2019, διευκρινίζοντας ότι αν δεν τον κάνει, ο γάμος για όλους θα τεθεί σε ισχύ ούτως ή άλλως.

taiwan marriage

Ωστόσο η αντιπολίτευση κινητοποιήθηκε διοργανώνοντας τον Νοέμβριο μια σειρά δημοψηφισμάτων στα οποία η πλειοψηφία απέρριψε την ιδέα ότι ο γάμος μπορεί να οριστεί με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που ισχύει τώρα, δηλαδή ως ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας, κάτι που μείωσε σημαντικά το περιθώριο ελιγμών της κυβέρνησης.

Εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων είχαν συγκεντρωθεί σήμερα έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου στην Ταϊπέι αναμένοντας την ιστορική ψηφοφορία, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν με Stealth Β-2 το νησί Χαργκ, την «καρδιά» του ιρανικού πετρελαίου - Πλήγματα στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη
Σε συναγερμό οι χώρες του Κόλπου από τα ιρανικά αντίποινα - Σκοπός να εξαλείψουμε το ιρανικό καθεστώς διαμηνύει ο Τραμπ- Συνεχόμενοι βομβαρδισμοί σε Τεχεράνη και Βηρυτό
Πολυκατοικία
Η Μέση Ανατολή συνεχίζει να φλέγεται: Ντόναλντ Τραμπ και Χεζμπολάχ υπόσχονται πόλεμο «μακράς διαρκείας»
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ έχουν πλήξει περισσότερους από 15.000 στόχους από την έναρξη του πολέμου, ενώ οι ΗΠΑ στέλνουν περισσότερα πλοία και 5.000 πεζοναύτες στη Μέση Ανατολή
Σύννεφα καπνού υψώνονται μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού, έπειτα από την κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ, εν μέσω της αμερικανο-ισραηλινής αντιπαράθεσης με το Ιράν
Η πρώην Μις Καλιφόρνια επιτίθεται στον Ντόναλντ Τραμπ για τη στήριξη στο Ισραήλ: «Δεν σε αναγνωρίζω πια, θα προσεύχομαι για σένα»
Στην επιστολή της υποστήριξε ακόμη ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες «στέλνονται στη Μέση Ανατολή για να θυσιαστούν», ενώ τόνισε ότι αισθάνεται υποχρεωμένη να μιλήσει για τον πόλεμο στη Γάζα
Ντόναλντ Τραμπ και Κάρι Πρίτζιν Μπόλερ