Κόσμος

Είναι επίσημο! Στις 13 Νοεμβρίου η συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν στις ΗΠΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί την επόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ για να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν θα διεξαχθεί στις 13 Νοεμβρίου όπως επισημοποιήθηκε και από τη σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους δυο ηγέτες.

Εν μέσω του τεταμένου κλίματος στις σχέσεις των δύο χωρών, Τραμπ και Ερντογάν “επαναβεβαίωσαν ότι θα συναντηθούν στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου Τραμπ“, ανέφερε η Άγκυρα.

Όπως αναφέρει πρακτορείο Anadolu, στην τηλεφωνική επικοινωνία τους συζήτησαν επίσης “διμερή θέματα και τις περιφερειακές εξελίξεις”.

Την μετάβαση του Τούρκου προέδρου στην Ουάσινγκτον επιβεβαίωσε αμέσως μετά και ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ. Ο Ερντογάν είχε απειλήσει ότι θα ακύρωνε το ταξίδι αυτό λόγω της έντασης στις σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον, με αφορμή την κατάσταση στη Συρία και την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οι δύο ηγέτες έκαναν και τις… απαραίτητες ανακοινώσεις μέσω Twitter

https://twitter.com/RTErdogan/status/1192193404962250753?s=20

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν καταδίκασε σε θάνατο με απαγχονισμό πράκτορα της ισραηλινής Μοσάντ – Είχε συλληφθεί το 2023
Ο επικεφαλής των δικαστών στο Ιράν, Γολαμχοσεΐν Μοχσενί Εζεΐ, ζήτησε να γίνονται με γοργές διαδικασίες οι δίκες των προσώπων που κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ
Επίθεση του Ισραήλ στην Τεχεράνη του Ιράν