Κόσμος

Εισβολή στη Ρωσία: Ο Πούτιν ετοιμάζει την απάντηση στις δυτικές κυρώσεις

Με την οικονομία και όχι τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία ασχολείται ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ου αναζητά πως η Ρωσία θα απαντήσει στις δυτικές κυρώσεις. Αυτό είπε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εργάζεται επί της οικονομικής απαντήσεως που πρέπει να δοθεί στις βαριές δυτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Και για πρώτη φορά παραδέχτηκε ότι η ρωσική οικονομία δέχεται βαρύ πλήγμα.

«Ο πρόεδρος βρίσκεται στο Κρεμλίνο, ασχολείται με την οικονομία», δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Οι κυρώσεις είναι βαριές, δημιουργούν προβλήματα (…), αλλά η Ρωσία έχει όλο το αναγκαίο δυναμικό για να αντισταθμίσει τις ζημίες».

Η οικονομική πραγματικότητα της Ρωσίας έχει αλλάξει, παραδέχτηκε ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, χωρίς ωστόσο να βλέπει το λόγο αμφισβήτησης της αποτελεσματικότητας και της αξιοπιστίας της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, που ανέβασε σήμερα στο 20% το βασικό επιτόκιο για να απαντήσει στις επιπτώσεις των πρωτοφανών οικονομικών κυρώσεων της Δύσης κατά της Μόσχας.

Η Μόσχα θα απαντήσει στις δυτικές κυρώσεις κατά της αεροναυπηγικής βιομηχανίας, είπε ο Πεσκόφ. «Η κατευθυντήρια αρχή θα είναι η αμοιβαιότητα και τα συμφέροντά μας θα είναι στη προμετωπίδα».

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Πούτιν θα συναντηθεί εντός της ημέρας με σειρά αξιωματούχων, ανάμεσά τους ο υπουργός Οικονομικών και ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας.

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση για «εχθρική συμπεριφορά» κατά της Ρωσίας καταγγέλλοντας ότι η τροφοδοσία της Ουκρανίας με όπλα είναι επικίνδυνη και «αποσταθεροποιητική» και αποδεικνύει ότι η Ρωσία «είχε δίκιο στις προσπάθειές της για την αποστρατιωτικοποίηση» της Ουκρανίας.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες για τον αριθμό των απωλειών των ρωσικών δυνάμεων κατά την επίθεση κατά της Ουκρανίας. Αρνήθηκε επίσης να αναφερθεί στις διαταγές που έδωσε το σαββατοκύριακο ο Πούτιν για να τεθούν σε κατάσταση συναγερμού οι ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ θα συνεχίζει να στηρίζει την Ουκρανία για όσο χρειαστεί – «Η Ρωσία δεν είναι έτοιμη για τριμερή σύνοδο» λέει ο Ζελένσκι
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ότι ο όρος «κατάπαυση του πυρός» έχει μικρότερη σημασία από την ουσία, που είναι να σταματήσει η αιματοχυσία
Ζελένσκι και φον ντελ Λάιεν
Ανανεώθηκε πριν 58 λεπτά
9
«Αγκαζέ» με ΕΕ και ΝΑΤΟ ο Ζελένσκι στη συνάντηση με τον Τραμπ – Παρόντες Φον ντερ Λάιεν, Στάρμερ, Μακρόν, Μερτς, Στουμπ και Μελόνι
Ο Ουκρανός πρόεδρος πηγαίνει στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στην απογευματινή τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών, πριν την μεγάλη συνάντηση με τον Τραμπ
Ζελένσκι - φον ντελ Λάιεν 17
Η «ακτινογραφία» του σχεδίου ειρήνης που παρουσίασε ο Πούτιν στην Αλάσκα και η αλλαγή στάσης του Τραμπ
Το βράδυ της Δευτέρας η συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι στις ΗΠΑ - Τι ζητά ο Ρώσος πρόεδρος για να σταματήσει τον πόλεμο και σε ποια ζητήματα δεν αλλάζει στάση ο Ουκρανός ομόλογός του
Ντόναλντ Τραμπ / Βλαντιμίρ Πούτιν 2
WSJ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε στην Ευρώπη πως ο Πούτιν αποδέχθηκε την παρουσία δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία
Το Κίεβο επιδιώκει εδώ και καιρό αμερικανικές εγγυήσεις ασφαλείας ως ασπίδα απέναντι σε μελλοντική επιθετικότητα από τη Ρωσία, στο πλαίσιο οποιασδήποτε ειρηνευτικής συμφωνίας
Sputnik 9