Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Εισβολή στην Ουκρανία: Εδώ θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις με την Ρωσία – Η εικόνα που δημοσίευσε η Λευκορωσία

Εισβολή στην Ουκρανία: Εδώ θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις με την Ρωσία – Η εικόνα που δημοσίευσε η Λευκορωσία

Μια εικόνα με την αίθουσα όπου θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία δημοσίευσε η Λευκορωσία, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα ξεκινούν στις 11:00 (ώρα Ελλάδας).

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας ανακοίνωσε πως οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν στο Πριάπατ, και ανάρτησε και μια φωτογραφία με την αίθουσα και το τραπέζι που θα κάτσουν οι αποστολές της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Σε αυτές υπάρχουν σημαιάκια των δύο χωρών και πιο πίσω οι σημαίες τους, μαζί με αυτή της Λευκορωσίας.

 

“Ο τόπος των συνομιλιών ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία στη Λευκορωσία είναι έτοιμος και εμείς αναμένουμε τις αντιπροσωπείες”, ανακοίνωσε το λευκορωσικό υπουργείο Εξωτερικών στο twitter.

«Ξεκινάμε στις 11»

 Ο Ρώσος διαπραγματευτής Βλαντίμιρ Μεντίνσκι δήλωσε πως η Ρωσία ενδιαφέρεται να επιτευχθεί συμφωνία που να είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών.

Ο Μεντίνσκι δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στις 12:00 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας).

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει δηλώσει πως δεν περιμένει και πολλά από τις διαπραγματεύσεις, ωστόσο συμφώνησε για να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα να σταματήσει ο πόλεμος.

Οι συνομιλίες αυτές θα διεξαχθούν “χωρίς προαπαιτούμενα”, σύμφωνα με την Ουκρανία, η οποία δηλώνει ότι δεν σκοπεύει “να συνθηκολογήσει”.

Σύμφωνα με το Κίεβο, ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο, σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δεσμεύτηκε ότι τα ρωσικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και πύραυλοι που έχουν αναπτυχθεί στο έδαφός της χώρας του θα παραμείνουν εκεί κατά τη διάρκεια της άφιξης, των διαπραγματεύσεων και της αποχώρησης της ουκρανικής αντιπροσωπείας.

Την ώρα που γίνονται οι ετοιμασίες για τις διαπραγματεύσεις, η Ρωσία ενισχύει τις δυνάμεις της για να καταλάβει το Κίεβο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις