Κόσμος

Εισβολή στην Ουκρανία: Ο Μπάιντεν κατηγορεί τον Πούτιν για «έναν πόλεμο εκ προμελέτης»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι «επέλεξε» να εξαπολύσει «έναν πόλεμο εκ προμελέτης» εναντίον της Ουκρανίας, μερικά λεπτά μετά το έκτακτο διάγγελμα του δεύτερου που ανακοίνωσε ότι διέταξε την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία.

Καταδικάζοντας την «αδικαιολόγητη επίθεση» της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι ο πόλεμος αυτός θα φέρει «καταστροφικά δεινά και απώλειες ανθρωπίνων ζωών». «Η Ρωσία φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τον θάνατο και την καταστροφή που θα προκαλέσει αυτή η επίθεση», επέμεινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Ο κόσμος θα ζητήσει η Ρωσία να λογοδοτήσει», σημείωσε. Πρόσθεσε πως θα εκφραστεί αργότερα σήμερα σχετικά με τις «συνέπειες» που θα έχει ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, τα μέτρα που θα επιβληθούν από την Ουάσινγκτον σε συντονισμό με τους συμμάχους τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Εντοπισμός του ιού της πολιομυελίτιδας σε λύματα – Ο κίνδυνος θεωρείται «πολύ χαμηλός» χάρη στον εμβολιασμό
Ο άγριος ιός πολιομυελίτιδας τύπου 1 (WPV1) εντοπίστηκε σε λύματα στη Γερμανία, όμως οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν κρούσματα και ο κίνδυνος παραμένει «πολύ χαμηλός»
Η Γερμανική σημαία
Γαλλία: Η Εθνοσυνέλευση «παγώνει» τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού έως το 2027 – Πολιτική «ανάσα» για την κυβέρνηση Λεκορνί
Οι βουλευτές ψήφισαν υπέρ της αναστολής της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές, ανοίγοντας τον δρόμο για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2026
Η Εθνοσυνέλευση στη Γαλλία