Κόσμος

Εισβολή στην Ουκρανία: Προτείνουν στον Μπάιντεν «τεράστια κυβερνοεπίθεση» εναντίον της Ρωσίας

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έχει στα χέρια του έναν φάκελο που περιλαμβάνει προτάσεις για μαζικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της Ρωσίας που «σφυροκοπά» με την εισβολή στην Ουκρανία.

Οι κυβερνοεπιθέσεις αυτές έχουν σχεδιαστεί για να διαταράξουν την ικανότητα της Ρωσίας να διατηρήσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στην Ουκρανία, λένε στο NBC News τέσσερα άτομα που γνωρίζουν τις συζητήσεις.

Δύο αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, ένας αξιωματούχος των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών και ένα άλλο άτομο που ενημερώθηκε για το θέμα, λένε ότι δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις από τον Μπάιντεν, αλλά υποστηρίζουν ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και οι στρατιωτικοί που ασχολούνται με τον κυβερνοπόλεμο, προτείνουν τη χρήση αμερικανικών επιθέσεων στον κυβερνοχώρο σε μια κλίμακα που δεν έχει προηγουμένως ξαναχρησιμοποιηθεί.

Μεταξύ των επιλογών είναι:

  • Διακοπή σύνδεσης στο Διαδίκτυο σε ολόκληρη τη Ρωσία,
  • διακοπή της ηλεκτρικής ενέργειας και
  • παραβίαση των διακοπτών του σιδηροδρομικού δικτύου για να παρεμποδιστεί η ικανότητα της Ρωσίας να ανεφοδιάσει τις δυνάμεις της.

«Θα μπορούσατε να κάνετε τα πάντα, από το να επιβραδύνετε τα τρένα μέχρι να τα εκτροχιάσετε», είπε ένα από τα άτομα που είναι ενήμερα των εισηγήσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Σύλληψη υπόπτου της Χαμάς στα γερμανοτσεχικά σύνορα – Σχεδίαζε επιθέσεις σε εβραϊκούς στόχους στην Ευρώπη
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία της Γερμανικής Αστυνομίας για την Καταπολέμηση του Εγκλήματος (BKA) συνέλαβε έναν άνδρα που ύποπτος ότι είχε προμηθευτεί όπλα για λογαριασμό της Χαμάς
Ένας μαχητής της Χαμάς
Η Μαρίν Λε Πεν δεν θα είναι υποψήφια για Πρόεδρος της Γαλλίας το 2027 αν δεν δικαιωθεί στο εφετείο
Αν κριθεί ξανά ένοχη και της επιβληθεί ποινή που θα της απαγορεύει να θέσει υποψηφιότητα, δήλωσε ότι θα παραδώσει τα ηνία στον 30χρονο προστατευόμενό της, Ζορντάν Μπαρντελά
Μαρίν Λε Πεν
Λευκός Οίκος για email που «καίει» τον Τραμπ για την υπόθεση Επστάιν: «Ψευδής αφήγηση των Δημοκρατικών για να δυσφημήσουν τον Πρόεδρο»
«Αυτές οι ιστορίες δεν είναι παρά κακόπιστες προσπάθειες να αποσπάσουν την προσοχή από τα ιστορικά επιτεύγματα του Προέδρου Τραμπ», σχολιάζει η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ