Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο του Μπρισμπέιν στην Αυστραλία

Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο του Μπρισμπέιν στην Αυστραλία
Φωτογραφία twitter @JoshBavas

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Μπρισμπέιν στην Αυστραλία.
Εκκενώθηκε και σταμάτησαν τα δρομολόγια των τρένων.
Ένας άνδρας υπό κράτηση, φέρεται να κρατούσε να μαχαίρι και να υποστήριζε ότι έχει μαζί του βόμβα.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα ίσως πρόκειται για ηλικιωμένο άνδρα που προσπάθησε να μαχαιρώσει την πρώην σύζυγό του.

“Κόκκινος” συναγερμός το μεσημέρι του Σαββάτου (02.02.2019) στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας. Το αεροδρόμιο της πόλης εκκενώθηκε, ενώ σταμάτησαν και τα δρομολόγια των τρένων. Η αστυνομία ζήτησε από τους πολίτες να μην πλησιάζουν στην περιοχή. Αιτία ένας άνδρας με μαχαίρι, που απειλούσε πολίτες και υποστήριζε ότι είχε πάνω του εκρηκτικά.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από την εκκένωση.

https://twitter.com/Eli10835932/status/1091655645386792966

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο άνδρας κρατούσε μαχαίρι και απειλούσε τον κόσμο. Φώναζε ότι είχε εκρηκτικά. Σύμφωνα με το Newscorp, ο άνδρας μπήκε στο αεροδρόμιο, κρατώντας ένα μεταλλικό κουτί με καλώδια να εξέχουν.

Ο αυτόπτης μάρτυρας Nick Sherrard περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν. “Ο άνδρας έβγαλε ένα μαχαίρι ενώ μόλις είχαμε κάνει τσεκ ιν. Ένας άλλος μάρτυρας, πάντως, ανέφερε πως πρόκειται για έναν ηλικιωμένο άνδρα, που προσπάθησε να μαχαιρώσει την πρώην γυναίκα του σε ένα περιστατικό που έμοιαζε με ενδοοικογενειακή διαμάχη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τη διοίκηση του αεροδρομίου, ο άνδρας έχει τεθεί υπό κράτηση από τις δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο, ενώ δεν υπάρχουν τραυματισμοί. Η αστυνομία κάνει έρευνες στο αεροδρόμιο ενώ παραμένει η κατάσταση συναγερμού για την ώρα.

Με πληροφορίες από rt.com και thewest.com.au

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις