Κόσμος

Έκλεισε ο εναέριος χώρος του Λονδίνου! – Χάος με τις καθυστερήσεις των πτήσεων σε όλη την Ευρώπη

- Ένα σφάλμα στο σύστημα υπολογιστή είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει ο εναέριος χώρος του Λονδίνου
- Τεχνικό πρόβλημα στο κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας που καλύπτει τον Ατλαντικό ωκεανό
- Καθυστερήσεων πτήσεων σε όλη την Ευρώπη

Αναστάτωση επικράτησε σε όλη την Ευρώπη, όταν ο εναέριος χώρος του Λονδίνου έκλεισε και δεκάδες πτήσεις είχαν καθυστέρηση.

Το.. χάος προκλήθηκε, λόγω τεχνικού προβλήματος στο κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας που καλύπτει τον Ατλαντικό ωκεανό, το Swanwick, όπου προέκυψε ένα σφάλμα στο σύστημα του υπολογιστή. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε ύστερα πό περίπου δύο ώρες.

Σε ανακοίνωσή του, το κέντρο εναέριας κυκλοφορίας ανέφερε: “Ζητούμε συγγνώμη για τυχόν καθυστερήσεις. Η ομάδα αντιμετώπισης περιστατικών μας έχει κινητοποιηθεί. Έχει ληφθεί κάθε δυνατή δράση για να επιλυθεί το πρόβλημα”.

Το Eurocontrol επιβεβαίωσε ότι ο εναέριος χώρος του Λονδίνου ήταν κλειστός, ενώ το αεροδρόμιο του Χίθρου, που έχει τη μεγαλύτερη κίνηση στην Ευρώπη, επιβεβαίωσε το περιστατικό, καθώς επίσης και ότι υπάρχει καθυστέρηση στις πτήσεις.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ένα ανάλογο πρόβλημα στο Swanwick επιλύθηκε ύστερα από 12 ώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω κέντρο εναέριας κυκλοφορίας αντιμετωπίζει συνεχώς προβλήματα, από την ημέρα που άνοιξε και από τότε έχουν περάσει περισσότερα από δέκα χρόνια.

ΠΗΓΗ: BLOOMBERG

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο οικογένεια Τραμπ απλώνει τα «πλοκάμια» της στην Ευρώπη: Θα φτιάξει Trump Tower στο Βουκουρέστι
Αν και στην πρώτη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ η Τrump Organization δεν επεδίωκε συμφωνίες με χώρες του εξωτερικού αυτό φαίνεται πως άλλαξε με τη δεύτερη φορά που ο Ρεπουμπλικάνος μπήκε στον Λευκό Οίκο
Trump Tower 1
Συντετριμμένη η σύζυγος του CEO της Lufthansa από το τροχαίο δυστύχημα στη Σαρδηνία: «Λιποθύμησε ενώ έκανε ανάνηψη στο θύμα»
Ο δικηγόρος της 51χρονης υποστήριξε πως η πελάτισσά του σταμάτησε όταν έφτασε στη διάβαση πεζών αλλά δεν αντιλήφθηκε την 24χρονη - «Σεν εγκατέλειψε ποτέ το θύμα, κατέβηκε κιόλας να της δώσει τις πρώτες βοήθειες»
O Carsten Spohr με την Vivian Spohr